Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – κριθαράκι με καλαμαράκια

Τι θα φάμε σήμερα – κριθαράκι με καλαμαράκια

 ΥΛΙΚΑ

500γρ. καλαμαράκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

250γρ. κριθαράκι

750γρ. ζωμός λαχανικών

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες

1 κολοκυθάκι κομμένο στη μέση και σε χοντρά κομμάτια

1 καρότο σε φετούλες

2 ντομάτες ώριμες κομμένες κονκασέ

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 λεμόνια (ο χυμός τους)

1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. γεμάτη ταχίνι Αχιλλαδέλη Λήμνου.

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά και το καρότο.

Σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ενδιάμεσα με ξύλινη κουτάλα.

Αν χρησιμοποιούμε φρέσκα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε αφαιρώντας το κόκαλο και τα τρυπάμε ελαφρά κάτω-κάτω. Τα πλένουμε εσωτερικά με τρεχούμενο νερό. Τα κόβουμε σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό λεμονιού και τον ζωμό.

Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον άνηθο, το πιπέρι και το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Συνοδεύονται με ένα ποτηράκι δροσερή ρετσίνα Λήμνου.

Για επιδόρπιο, μαστιχάτος χαλβάς κακάο Αχιλλαδέλη.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button