ΕπιλεγμέναΛήμνος

Οι πρώτοι κάτοικοι της Λημνου 12.000 χρονια πριν ! Ποιοι ήταν, πως ζούσαν

Σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 20:00 στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα» θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση σχετικά  με τις αρχαιολογικές έρευνες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Λήμνο, τα νέα στοιχεία για τους πρώτους κατοίκους και το παλαιοπεριβάλλον του νησιού. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού Προγράμματος θα γίνει από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας.

Το αντικείμενο του ερευνητικού έργου είναι η ανασύνθεση της παλαιογεωγραφίας μιας κατασκήνωσης της Τελικής Παλαιολιθικής περιόδου στη θέση Ούριακος στην παραλία της Φυσίνης, που χρονολογείται στα μέσα της 11ης χιλ. π.χ. και η οποία ερευνάται αρχαιολογικά στο νησί της Λήμνου τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για το Πρόγραμμα EGEOLAND που χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής του με τη  δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button