Περιοδικό

 Η πολιτική έγινε ιατρική … και η ιατρική πολιτική

Η πολιτική έγινε ιατρική … και η ιατρική πολιτική

Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Η ιατρική και πολιτική κοινότητα, προσπαθούν ώστε να λειτουργήσει η κοινωνία των πολιτών με ασφαλιστικές δικλείδες εκτόνωσης για τη πανδημία και τις άλλες λοιμώξεις με βάσει  τις πιθανότητες και τη σταθερότητα των κρουσμάτων όχι σε υψηλά ποσοστά.

Η ενημέρωση των πολιτών αυτή τη περίοδο πάντως είναι καταρρακτώδης και αλλοπρόσαλλη πολλές φορές ακαταλαβίστικη και διάφοροι ειδικοί να λένε τις απόψεις τους μαντεύοντας και υπολογίζοντας με πιθανότητες σαν προφήτες ενώ στη κυβέρνηση ορισμένοι υπουργοί και παράγοντες προηγούνται των οδηγιών της επιτροπής και υπόσχονται χαλάρωση των μέτρων και καθορίζουν τις ημερομηνίες ως ασφαλιστική δικλείδα εκτόνωσης και  αισιοδοξίας για τους κουρασμένους πολίτες.

Πάντως ενώ είμαστε σε περίοδο πολέμου αυτά δεν γίνονται όταν  μάλιστα  δεν  βλέπεις τον  εχθρό που βρίσκεται και ποιες είναι οι επιθετικές του δραστηριότητες.  Έτσι μεταδίδεται από το πρωί μέχρι το βράδυ στη Τ.V ανασφάλεια και φόβος ασάφεια και προβλέψεις από ειδικούς επιστήμονες και πολιτικούς οι οποίοι  δέχονται  εκατοντάδες ερωτήσεις  και  απορίες: πότε θα ανοίξουν τα σχολεία? και πότε θα πάνε διακοπές τους, και καθορίζουν ημερομηνίες άρσης των περιοριστικών μέτρων ενώ γνωρίζουν ότι χρειάζεται ενημέρωση και παιδεία των πολιτών με σοβαρότητα για ατομική και συλλογική ευθύνη. Τέλος για  άλλη μια φορά η αλλαγή και η σοβαρότητα της συμπεριφοράς στην ζωή των ατόμων είναι ο πιο δύσκολος στόχος της αγωγής υγείας για τη  δημόσια υγεία και ατομική υγεία διότι χρειάζεται να ανατραπούν εμπεδωμένες απόψεις και συνήθειες, και να αντικατασταθούν με άλλες λιγότερο ευχάριστες. όπως η διακοπή του καπνίσματος και πριν μερικά  χρόνια  με το AIDS για τη  χρήση του προφυλακτικού και όπως τώρα με τα μέτρα πρόληψης και τον εμβολιασμό για τη πανδημία COVID19 Περισσότερη ελευθερία δίνετε αλλά με μεγαλύτερη, υπευθυνότητα από τους πολίτες ενώ διαχέεται μια αλόγιστη ελευθερία από τους Πολιτικούς όλης σχεδόν της Ευρώπης … με τη ψευδαίσθηση της εφήμερης οικονομικής αύξησης της τουριστικής Οικονομίας η οποία θα μας σώσει …  ενώ η πανδημία η γρίπη και άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις με τις νέες μεταλλάξεις της Ο  -Χ Β.Β 1,5 είναι πολύ δύσκολο να συμβιώσουν μαζί με όλους τους ανεύθυνους πολίτες στο πλανήτη μας Αν και γιατρός δεν μπορώ να  παρακολουθήσω τα μέτρα υγειονομικής πρόληψης προς τους πολίτες για την πανδημία διότι συνεχώς είναι μεταλλαγμένα με βάσει σχεδιασμού από τον οδικό χάρτη της  κυβέρνησης λες και βλέπουν τον ιό που και πως κινείται ο εχθρός ο οποίος όμως είναι αόρατος.

Τέλος τα μέτρα τα παρουσιάζουν οι ειδικοί και μη από την τηλεόραση με λεπτομερείς περιγραφές και προκαλούν προβληματισμό, αγανάκτηση και σύγχυση. Χρειάζονται λίγα λόγια και όχι πολυλογία, πολυφωνία και πολυπροσωπία Με τα παραδοσιακά γνωστά μέτρα πρόληψης και τους εμβολιασμούς πολλά χρόνια τώρα αντιμετώπιζαν οι γιατροί τα λοιμώδη νοσήματα και κάθε πρόβλεψη και πιθανότητα για τα ιατρικά. μοντέλα στην ιατρική πρέπει να αποδεικνύονται όχι με τη θεωρεία αλλά με το πείραμα, όπως πλύσιμο χεριών, η σωστή χρήση μάσκας όχι συγκεντρώσεις και συνωστισμός διότι η μετάδοσης γίνεται με τον αέρα από άτομο σε άτομο και το σπουδαιότερο μέτρο προστασίας είναι η σοβαρότητα η ατομική ευθύνη και ο εμβολιασμός Κάθε οδηγία  και η σοβαρή εφαρμογή της από μέρους των πολιτών, η οποία εφαρμόζεται με δυσκολία υποκρύπτει κινδύνους διότι θέλουν να ξεσκάσουν από τη πανδημία οι καταπιασμένοι πολίτες αγνοώντας ότι είμαστε σε περίοδο πολέμου. Δυστυχώς οι περισσότεροι  αδιαφορούν, καλύτερα η αρρώστια ή ο θάνατος στο βωμό του χρήματος και της εφήμερης διασκέδασης. Έτσι μας παρηγορούν ότι τώρα είχαμε  / θερινό κύμα και αναμένετε όπως λένε. οι ειδικοί τώρα. στο τέλος. του Γενάρη αύξηση. των λοιμώξεων του αναπνευστικού. Επομένως  χρειάζεται προσοχή και όχι χαλάρωση των μέτρων αφού οι περισσότεροι έχουν πλήρη άγνοια από τους απαίδευτους. Πολίτες.

Δυστυχώς ποιος την έχασε τη προσοχή, τη σοβαρότητα, τη πειθαρχία και την υπευθυνότητα να τη βρούμε εμείς …. και η δικαιολογία είναι ότι έτσι κάνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι πολίτες  Επομένως  και εμείς σταματήσαμε τις μάσκες και ορισμένα άλλα μέτρα απλά αλλά σημαντικά για τον κάθε πολίτη και τώρα το φθινόπωρο και το χειμώνα οι περισσότεροι. αδιαφορούν …. γιατί πιστεύουν ότι ο κορωνοιός μας ξέχασε.

Προσοχή χρειάζεται όπου υπάρχει συνωστισμός γενικά  Επίσης  γνωρίζουν οι πολιτικοί και οι γιατροί ότι και ο κορωνοιός μεταλλάσσεται και δημιουργεί άλλες παραλλαγές και οργανώνει την επιθετικότητα του στον εχθρό που είναι ο διαβασμένος επιστήμονας άνθρωπος και θύματα εκατομμύρια αδιάφοροι ανενημέρωτοι  πολίτες. Πάντως την ευθύνη για την σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών για ένα λοιμώδες νόσημα όπως είναι covid 19 έχουν οι γιατροί με πρώτους τους λοιμωξιολογους και τους επιδημιολόγους οι οποίοι αυτή τη περίοδο φάσκουν και αντιφάσκουν και οι πολίτες τα χάνουν και αδιαφορούν … Αλλά δυστυχώς οι πολιτικοί προηγούνται των γιατρών γιατί πιστεύουν φαντασιακά ότι η οικονομία προηγείται της υγείας των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν απίθανοι διαφωτιστές αντιστασιακοί γιατροί αντιεμβολιαστές δημοσιογράφοι και αρκετοί επιστήμονες ρασοφόροι και μη λένε λόγια χωρίς να ξέρουν με απόλυτη και υπεύθυνη γνώση τι είναι μελέτη και έρευνα να αφορίζουν και κατηγορούν τους ειδικούς επιστήμονες και τους από το νόμο προβλεπόμενους γιατρούς και ειδικούς επιδημιολόγους λοιμωξιολόγους.  Πάντως πολιτικοί και επιστήμονες βρίσκονται σε σύγχυση και πειραματίζονται με βάσει με τα μέτρα τα οποία είναι μεταλλαγμένα και αυτά και χρησιμοποιούν μια ορολογία που δεν καταλαβαίνουν όλοι ,  μικροί  και μεγάλοι.

Έτσι μετατρέπουν την ιατρική σε Ιατρική πολιτική Φιλολογία  και η πολιτική  ασχολείται με θέματα  Δημόσιας Υγείας και σύγχρονης   επιδημιολογίας .

Γενάρης 2023

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button