Απόψεις

Ναι ειναι “ντροπη” η συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού Λημνου σε Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Δ.

Έχουμε λάβει, απο τις προηγούμενες  μέρες,  μηνύματα από επώνυμα και με προσφορά στην Κοινωνία άτομα,  τα οποία  κατακρίνουν τη συμμετοχή του  Τοπικού Ερυθρού Σταυρού στην  προεκλογική εκδήλωση  της Ν.Δ.  με παρουσία του πασίγνωστου Θ. Ρουσόπουλου.

Επρόκειτο για μια άκρως προεκλογική εκδήλωση  και αυτό δεν χρειάζεται “σοφία” για να το αντιληφθεί κανείς … Επομένως  σε αυτή την   κομματική και προεκλογική εκδήλωση τι δουλειά είχε ο  Ερυθρός Σταυρός τον οποίο  κάλεσε η Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ, για να τον  βραβεύσει, βεβαίως, βεβαίως

Δεν έπρεπε  να το δεχτούν και  επομένως έχουν  δίκαιο αυτοί που μας έστειλαν  τα επικριτικά τους σχόλια και στο ένα με  τον τίτλο: Ντροπή !

Όμως και η τοπική οργάνωση της Ν. Δ είναι καλό να μην  ξεπέρνα τα όρια και έχει ευθύνες για αυτόν τον, επιτρέψτε μου τη λέξη: διασυρμό…

Ο Ερυθρός Σταυρός είναι μια παγκόσμια   οργάνωση υψηλού κύρους,  υπεράνω κομμάτων αλλά και κυβερνήσεων, είναι  πάνω από σύνορα, φυλές. θρησκείες και στη Λήμνο κατάφερε να γίνει αντικείμενο Κομματικής Προπαγάνδας.  Έπρεπε να αρνηθούν   την “βράβευση”  με μια  απάντηση σαφή για να μην πω θυμωμένη:  Ντροπή !

Όταν λάβαμε τις διαμαρτυρίες  δεν θελήσαμε να το κάνουμε θέμα θεωρώντας ότι μπορεί να  ήταν προσωπικές  αντιδράσεις  και  απλά ο Πρόεδρος του Τοπικού  Ερυθρού Σταυρού να παραβρέθηκε ατομικά στην εκδήλωση της Ν.Δ. όμως διαπιστώνουμε ότι εδώ είχαμε επισημότητες όπως περιγράφονται σε Δελτίο Τύπου του ίδιου Ερυθρού Σταυρού και με φωτογραφίες !

Το απόσπασμα του Δ. Τ. αναφέρει σχετικά:

¨Στα πλαίσια εορτασμού των 146 ετών προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού
Σταυρού στην ελληνική κοινωνία και την πατρίδα μας, η τοπική οργάνωση της Νέας
Δημοκρατίας βράβευσε το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου για την
αδιάλειπτη και συνεχή προσφορά του στην Κοινωνία της Λήμνου.
Με έγκριση του Προέδρου του ΕΕΣ Dr. Αντωνίου Αυγερινού το βραβείο που
απεικονίζει την αλληλεγγύη, αποδέχτηκε και παρέλαβε ο Πρόεδρος του

Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου, κ. Δημήτριος Αχιλαδελλης
συνοδευόμενος από μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στη σύντομη εισήγηση – ομιλία του ευχαρίστησε για την βράβευση, αφιέρωσε το
βραβείο στους Εθελοντές του ΕΕΣ και έκανε αναφορά στο διαχρονικό έργο και τις
δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου Αγίου Ευστρατίου του Ελληνικού
Ερυθρού Σταυρού.”

Η έγκριση της Βράβευσης από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ Αυγερινό έχει την  εξής απάντηση : “τόσο το χειρότερο”

Ίσως ο Πρόεδρος να μη γνώριζε ότι θα γινόταν σε μια άκρως κομματική προεκλογική εκδήλωση, αλλά τόση “αφέλεια”;  ή μήπως  εγώ είμαι “αφελής”  αν  δεν “βλέπω”  πίσω από όλα αυτά κομματικές; επιλογές !   Η.Κ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button