Απόψεις

Μάγδα Τούφου :Για δεύτερη φορά το Πλοίο για τη Λημνου, αλλού αντ΄ αλλού…

«ΤΟΛΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΤΟΥΦΟΥ

ΜΥΡΙΝΑ, 19-03-2020

ΔΗΛΩΣΗ

Για άλλη μια φορά η Λήμνος, οι κάτοικοι της, οι κοινωνικές ανάγκες και τα οικονομικά της συμφέρονται πλήττονται βάναυσα και απροκάλυπτα από κρατικούς φορείς.

Για δεύτερη φορά  μάλιστα , μέσα σε ένα μόλις μήνα, πλοίο που εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού μας χρησιμοποιείται για άλλο σκοπό, με αποτέλεσμα να μην εκτελέσει το δρομολόγιο της Παρασκευής 20-03-2020 από Λάυριο-Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα, με συνεργό την ίδια την πολιτεία πάλι !!!

Όπως φαίνεται από τη ΣΥΜΒΑΣΗ μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου και της «ΚΙΑΡΑ Ν.Ε.» της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Ε/Γ-Ο/Γ “Aqua Blue ,  όπως δημοσιεύτηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»,  το πλοίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά 590  παράτυπων μεταναστών από  Σάμο – Χίο – Λέσβο στην  Καβάλα , με το αντίτιμο των 320.000 ευρώ !!!

Να βρεθεί, επιτέλους, κάποιος να μας εξηγήσει γιατί επέλεξαν ξανά τα δικά μας «φτωχά» δρομολόγια, χωρίς να υπολογίζουν ότι υπάρχουν ακόμα επιβάτες που έχουν , παρά τη δραματική μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω κορωνοϊού, την απόλυτη ανάγκη να ταξιδέψουν για τους δικούς τους λόγους τη συγκεκριμένη μέρα .

Χωρίς να υπολογίζουν ότι κάθε δρομολόγιο που χάνεται έχει επίπτωση σε εμπορεύματα που πρέπει να μεταφερθούν στο νησί για να υπάρχει επάρκεια αγαθών ώστε να αισθανόμαστε ασφαλείς αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Πώς μπορούμε να δεχτούμε, να γίνεται η Λήμνος ακόμα μια φορά «παράπλευρη απώλεια», με τόση ευκολία !!!

Καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια, ζητάμε να μην επαναληφθεί και απαιτούμε από όλους εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Λήμνου, διορισμένους και αιρετούς κυβερνητικούς, να διαμαρτυρηθούν μαζί μας γιατί θα μας βρουν μπροστά τους!!!

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button