Λήμνος

Μαθήματα… ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους  μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθήματα… ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους  μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας!

Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Μύρινας πραγματοποίησαν δράση ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία. Το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Les Petits Frères des Pauvres (PFP) και στοχεύει στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης των ατόμων Τρίτης Ηλικίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας, κάνοντας πράξη το «αγαπάτε αλλήλους», συμμετείχαν ενεργά στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλία σε κάθε ηλικία με σκοπό την συντροφικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη για την Τρίτη Ηλικία.

Οι 30 μαθητές, σχεδόν από όλες τις τάξεις του ΕΠΑΛ και καθοδηγούμενοι από την εκπαιδευτικό κα Αντωνία Βαχαρακίδου, έγραψαν ισάριθμες επιστολές με τις ευχές τους για τους τροφίμους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) και κατασκίασαν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Παράλληλα θέλοντας να ενισχύσουν έμπρακτα το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Λήμνου, τοποθέτησαν σε εμφανές σημείο του σχολείου κουτιά με ειδική σήμανση στα οποία τοποθετούνταν τρόφιμα. Θέλοντας να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου, οι μαθητές του σχολείου  αγόρασαν από σουπερμάρκετ της περιοχής επιπλέον προϊόντα τα οποία και παρέδωσαν  στην υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τέλος στο πλαίσιο της δράσης η Κοινωνική Λειτουργός κα Ελενη Καραγιαννάκη πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στην οποία ευχαρίστησε τους μαθητές για την κίνησή τους να ενισχύσουν όσους έχουν πραγματική ανάγκη ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για τις δράσεις  των  Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λήμνου καθώς και για την σημαντικότητα του εθελοντισμού και της προσφοράς.

Το προσωπικό των κοινωνικών Δομών ευχαριστεί από καρδιάς τους μαθητές καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Βαχαρακίδου για την άψογη συνεργασία και ευχόμαστε σε όλους  Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία και ευημερία.

Εκ μέρους του Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία Δήμου Λήμνου

Η Συντονίστρια Κοινωνική Λειτουργός

Ελένη Καραγιαννάκη

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button