Μια συνεντευξη του Θ. Δημητριάδη στη Δ. Καμπουροπούλου (ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ)
Μια συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ
(που πήρε η συνεργάτιδα του σταθμού μας Δέσποινα Καμπουροπούλου, με τον Θόδωρο Δημητριάδη, παλιό συνεργάτη του σταθμού)
Φίλες και φίλοι του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ, έχουμε την ευκαιρία και τη χαρά να μιλήσουμε με έναν από τους παλιούς συνεργάτες μας στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ. Χαίρομαι προσωπικά, γιατί πριν από 20-25 χρόνια έχω συνεργαστεί μαζί του, όχι μόνον σε μουσικές εκπομπές και εκπομπές λόγου, όπως λ.χ. οι Ψαράδικες Ιστορίες, αλλά και σε διαφημιστικά μηνύματα, μερικά από τα οποία ακούγονται ακόμα και σήμερα.
Τον Θόδωρο Δημητριάδη θα τον ξέρετε οι πιο παλιοί, γιατί δούλεψε εδώ στη Λήμνο για 10 χρόνια στην Εφορία, και πιο συγκεκριμένα στο Πρακτορείο της Τράπεζας Ελλάδος, όταν η Εφορία ήταν κάτω στο λιμάνι.
Αλλά, καλύτερα να μας τα πει ο ίδιος. Θόδωρε, καλωσόρισες στο φιλόξενο και γνώριμο σου στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ.
Γεια σου Δέσποινα, είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να ακούει και να βλέπει κανείς παλιούς φίλους και συνεργάτες. Καλό μεσημέρι και σε όλους τους ακροατές και ακροάτριες του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ.
Πες μας πρώτα απ’ όλα δυο λόγια για σένα, για όσους δεν σε γνώρισαν, πώς βρέθηκες εδώ στο νησί μας και με τι ασχολήθηκες.
Ευχαρίστως. Το 1986 ήλθα με μετάθεση από τη Θεσσαλονίκη και αντικατέστησα τον Κάρολο Οικονομόπουλο στο Πρακτορείο της Τράπεζας Ελλάδος, το οποίο, όπως είπες κι εσύ, λειτουργούσε τότε μέσα στην Εφορία, κάτω στο λιμάνι, στον 2ο όροφο του κτιρίου της Ένωσης. Ο Κάρολος είχε βγει τότε στη σύνταξη και Διευθυντής της Εφορίας ήταν ο Γιάννης Ευσταθίου.
Πόσα χρόνια δούλεψες εκεί;
Μέχρι το 1996, δηλαδή 10 χρόνια. Μετά βγήκα κι εγώ στη σύνταξη και παρέδωσα στην Διονυσία Στεφάνου, από την Μυτιλήνη – ο άντρας της νομίζω ήταν στρατιωτικός και υπηρετούσε κι αυτός εδώ στη Λήμνο.
Δηλαδή, από τότε είσαι συνταξιούχος.
Πώς αισθάνεσαι για τα 10 εκείνα χρόνια που ήσουν εδώ στη Λήμνο; Τι θυμάσαι;
Ναι, βγήκα τότε σε πρόωρη σύνταξη με εθελουσία έξοδο. Διαφορετικά θα έμενα πολλά χρόνια ακόμα.
Με ρώτησες πώς αισθάνομαι και τι θυμάμαι για εκείνα τα χρόνια. Κοίταξε, αν δούλευα και ζούσα σε μια μεγάλη πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη ή η Αθήνα, δεν θα είχα και πολλά πράγματα να θυμηθώ. Εδώ στη Λήμνο, όμως, είναι διαφορετικά, το μέρος είναι μικρό, ο κόσμος όλοι μεταξύ τους γνωρίζονται, σαν μια μεγάλη οικογένεια, κι εκεί στην Εφορία ερχόμουν κάθε μέρα σε επαφή με πολύ κόσμο.
Μπορώ να πω ότι γνώρισα πάρα πολλούς με μερικούς από τους οποίους διατηρώ μέχρι σήμερα επαφή και σχέση, καλή ώρα με τους συναδέλφους μου στην Εφορία, στις άλλες τράπεζες, με σένα, τον Ηλία τον Κότσαλη, και άλλους.
Μπορώ να πω ότι η Λήμνος είναι η δεύτερη μου πατρίδα, και ότι έχω τις καλύτερες αναμνήσεις.
Δηλαδή, είναι σαν εκείνο που λένε, ότι όποιος έρχεται στη Λήμνο, κλαίει δυο φορές, μία όταν έρχεται και μία όταν φεύγει;
Ακριβώς έτσι είναι. Όταν πρωτοήλθα από τη Θεσσαλονίκη στη Λήμνο το 1986, ήταν μήνας Νοέμβριος. Με το καράβι τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ είχα κάνει τότε ένα άσχημο νυχτερινό ταξίδι 11-12 ατέλειωτες ώρες, κι όταν φτάσαμε στη Μύρινα νύχτα κατά τις 5 η ώρα ξημερώματα, ψιλοέβρεχε, το λιμάνι ήταν έρημο, σφίχτηκε η καρδιά μου και αισθάνθηκα σαν να έφτασα σε τόπο εξορίας.
Μετά από 10 χρόνια, όμως, όταν έφυγα από τη Λήμνο, πραγματικά στενοχωρέθηκα πολύ, γιατί στο μεταξύ είχα συνηθίσει, είχα αγαπήσει το νησί και τους ανθρώπους, και μου κακοφάνηκε πραγματικά.
Από ότι ξέρω, είχες ασχοληθεί τότε και με το ψάρεμα.
Επίσης θυμάμαι ότι ήσουν και στη χορωδία του Δήμου.
Ναι, έτσι είναι. Ακόμα και σήμερα, μπορεί το καλοκαίρι με τον πολύ κόσμο που έρχονται για διακοπές στη Λήμνο να είναι όλα ευχάριστα, αλλά το χειμώνα είναι αρκετά δύσκολα. Εσύ, που δουλεύεις στο ΛΗΜΝΟΣ ΒΙΛΛΑΤΖ, το ξέρεις αυτό πολύ καλά. Τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι ταβέρνες, οι καφετέριες και γενικά οι τουριστικές μονάδες ξεκινάνε να λειτουργούν μετά το Πάσχα και κρατάνε μέχρι Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.
Μετά, το χειμώνα, απομένουμε εμείς κι εμείς και του γαμπρού το σόι, που λέει και η παροιμία. Ε, λοιπόν, έπρεπε κι εγώ να βρω μια απασχόληση, κι ευτυχώς με το ψάρεμα και με τη χορωδία περνούσα πολύ ευχάριστα όλο το χρόνο. Θυμάμαι δύο μεγάλους ψαράδες που μου δίδαξαν πολλά πράγματα, μου έδειξαν πού να πάω να ψαρεύω και γενικά με είπαν τα μυστικά του ψαρέματος, τον Δάσκαλο Αγαλιανό, με τη μοτοσυκλέτα του, και τον Ψημάρη, πρώην μάγειρα, νομίζω στο γηροκομείο.
Το ψάρεμα είναι κι ένας από τους λόγους που έρχομαι συχνά στη Λήμνο, οι σαργοί, οι μουρμούρες, τα λαυράκια και τα άλλα ψάρια στους παρθένους ψαρότοπους του νησιού.
Έχεις δίκιο. Πάντως, από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα και κάπως διορθώθηκε η κατάσταση. Αυξήθηκε λίγο η τουριστική σεζόν, λειτουργούν καινούργιες τουριστικές μονάδες, βελτιώθηκε το αεροδρόμιο, μπήκαν πιο γρήγορα πλοία, λειτουργεί πλέον το νέο λιμάνι, και γενικά νομίζω ότι είμαστε καλύτερα.
Έτσι είναι. Αν δεν ήταν η κρίση, νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα.
Έρχεσαι τακτικά στη Λήμνο, και νομίζω ότι όλα τα χρόνια που λείπεις δεν έχεις χάσει την επαφή σου με το νησί. Μέχρι πέρσι κάθε βδομάδα έγραφες στην εφημερίδα ΛΗΜΝΟΣ το Χρονογράφημα της Κυριακής. Φέτος βλέπω κάθε Σάββατο που γράφεις για τα χωριά της Λήμνου.
Ναι, είπα και προηγουμένως ότι η Λήμνος είναι η δεύτερη μου πατρίδα, γιατί έζησα πολλά χρόνια εδώ. Προσπαθώ, όσο μπορώ, να προβάλλω και να διαφημίζω το νησί.
Γιατί γράφεις μόνο για τα χωριά και όχι και για τη Μύρινα;
Είναι πολύ απλό. Η Μύρινα είναι πολύ γνωστή στον πολύ κόσμο και δεν χρειάζεται περισσότερη διαφήμιση. Ακόμα και στο facebook βλέπεις οι περισσότερες φωτογραφίες που αναρτώνται είναι από τη Μύρινα. Δεν λέω, πανέμορφη η Μύρινα, με τα αξιοθέατα της, το κάστρο, το μουσείο, τη μητρόπολη, το Ρωμέικο Γυαλό, το λιμάνι, τα Ρηχά Νερά κλπ.
Αυτά που χρειάζονται προβολή και διαφήμιση νομίζω ότι είναι τα πανέμορφα χωριά και τα άλλα αξιοθέατα.
Βλέπω ότι σε κάθε χωριό, εκτός από τις ιστορικές πληροφορίες, αναφέρεις και τα σημερινά ενδιαφέροντα, τα αξιοθέατα και τις επιχειρήσεις της περιοχής.
Για παράδειγμα, επειδή η καταγωγή μου είναι από τον Κορνό, βλέπω ότι έγραψες για τη βιοτεχνία Αιλλαδέλη, για τον Παλαίστρο και την βιοτεχνία του καβουρμά, και για το οινοποιείο Τσιβόλα.
Ναι, για κάθε χωριό, είναι μια ευκαιρία να προβάλλουμε τις τοπικές επιχειρήσεις. Ελπίζω να μη παραλείψω καμία. Από το 1996 που έφυγα από τη Λήμνο μέχρι σήμερα έχει γεμίσει το νησί από ένα σωρό νέες ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και νέες επιχειρήσεις. Αν κάποιον παρέλειψα, ας με συγχωρήσει.
Πότε ολοκληρώνεται αυτή η σειρά με τα χωριά της Λήμνου;
Όπως ξέρεις, είναι αλφαβητική. Αρχίσαμε από την Αγία Σοφία, τώρα βρισκόμαστε στο Κ, στον Κορνό και τον Κότσινα. Κάθε Σάββατο κι από ένα χωριό, στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΛΗΜΝΟΣ και στο facebook. Υπολογίζω τον Σεπτέμβριο, με την Φισίνη να έχει ολοκληρωθεί η παρουσίαση όλων των χωριών.
Επειδή μας ακούνε και μας διαβάζουν από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για το χωριό του, πώς μπορεί να ενημερωθεί;
Είναι πολύ εύκολο και χωρίς κανένα έξοδο. Ας επικοινωνήσει εδώ με το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ ή την εφημερίδα ΛΗΜΝΟΣ, να δώσει το mail του, και θα του στείλουμε ηλεκτρονικά με το Ιντερνέτ, και το κείμενο και όσες φωτογραφίες του χωριού του έχουμε.
Έχεις εκδώσει κι ένα βιβλίο για τη Λήμνο, τουριστικό οδηγό.
Ναι, πράγματι, στα ελληνικά και στα αγγλικά, με 138 σελίδες και φωτογραφίες του νησιού. Υπάρχουν εδώ στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ αρκετά αντίτυπα στα Αγγλικά, όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί δωρεάν.
Πέρσι οργάνωσες και δύο εκδρομές στη Λήμνο, τη μία από την Κατερίνη και την άλλη από τη Θεσσαλονίκη, με συναδέλφους σου συνταξιούχους τραπεζικούς.
Πώς τους φάνηκε το νησί; Έμειναν ευχαριστημένοι;
Δυσκολεύτηκαν λίγο με τα δρομολόγια των πλοίων, γιατί ήλθαν πάνω στην αλλαγή, τέλος Μαϊου και αρχές Ιουνίου, αλλά γενικά έμειναν πολύ ευχαριστημένοι, θα έλεγα ενθουσιασμένοι, και μάλιστα φέτος θα ξαναέλθουν να δουν και τα υπόλοιπα, όσα δεν πρόλαβαν πέρσι.
Δηλαδή, τι δεν πρόλαβαν να δουν;
Πρώτα απ’ όλα το αρχαιολογικό μουσείο στη Μύρινα, γιατί πέρσι που ήλθαν ήταν κλειστό λόγω ανακαίνισης. Επίσης ρωτούσαν για το διπλανό ξενοδοχείο ΚΑΣΤΡΟ γιατί δεν λειτουργούσε. Πέρσι δεν πρόλαβαν να πάνε στις αμμοθίνες στο Γομάτι, στο συμμαχικό νεκροταφείο στο Μούδρο και το Πορτιανού και μερικά ακόμα.
Τι τους άρεσε περισσότερο;
Νομίζω ότι όταν κάνεις μια εκδρομή και ξεφεύγεις από τη ρουτίνα και από μια μεγάλη πόλη, όλα σου φαίνονται ωραία. Αυτό ισχύει για όλους, και για μικρούς και για μεγάλους.
Οι μαθητές, για παράδειγμα, τώρα που τελειώνει η σχολική χρονιά, με ανυπομονησία περιμένουν την ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή.
Οι συνταξιούχοι διαλέγουν κι αυτοί τις εκδρομές τους αυτήν την εποχή, γιατί δεν έχει αρχίσει η μεγάλη τουριστική κίνηση, ο καιρός είναι ιδανικός ούτε ζέστη ούτε κρύο, και οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι χαμηλές.
Επομένως, όλα τους άρεσαν. Κάτι που νομίζω ότι αρέσει σε όλους που έρχονται στη Λήμνο, είναι οι εκπληκτικές παραλίες και το καλό φαγητό. Αυτό το ξέρεις κι εσύ, Δέσποινα, γιατί στο ΛΗΜΝΟΣ ΒΙΛΛΑΤΖ που δουλεύεις, ο μπουφές και το εστιατόριο είναι πλούσια. Κι όταν ο πελάτης φάει καλά και το ευχαριστηθεί, λέει τότε ότι πέρασε θαυμάσια.
Έτσι, είναι. Αλλά η Λήμνος δεν είναι μόνον αυτά, έχει κι άλλα πολλά αξιοθέατα και ενδιαφέροντα.
Ναι, τους άρεσε παντού όπου πήγανε, και στους τρεις αρχαιολογικούς χώρους, Ηφαιστία, Καβείρια και Πολιόχνη. Είχαν και πολύ καλό ξεναγό και εντυπωσιάστηκαν.
Επίσης πήγαν στην Πινακοθήκη στον Κοντιά, εκεί τους άρεσαν και οι όμορφοι ανεμόμυλοι.
Στο Πορτιανού πήγαν στο λαογραφικό μουσείο και είδαν και την πολυθρόνα του Ουίνστον Τσώρτσιλ.
Στην Κούταλη τους άρεσε πολύ το μουσείο σπογγαλιείας και ναυτικής παράδοσης. Επίσης η βιοτεχνία αλίπαστων ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ της οικογένειας Σαρικλή.
Στο Μούδρο και τον Κότσινα τους άρεσαν οι ταβέρνες, και γενικά έμειναν πολύ ευχαριστημένοι. Κι όπως είπα, φέτος θα ξανάρθουν.
Τα τελευταία χρόνια τα δρομολόγια με πλοίο από Θεσσαλονίκη για Λήμνο έχουν καταργηθεί, και εσείς οι Βορειοελλαδίτες αναγκαστικά έρχεστε από Καβάλα. Επίσης μπήκαν ένα σωρό διόδια.
Ναι, έτσι είναι. Θα ήταν μεγάλη ευκολία και θα είχε περισσότερους επισκέπτες η Λήμνος εάν υπήρχαν τα 2 δρομολόγια την εβδομάδα από Θεσσαλονίκη, όπως παλιά. Φυσικά και τα διόδια και τις βενζίνες τα υπολογίζει κανείς είναι επιπλέον έξοδα. Όμως, ακόμα κι έτσι, είναι πολύ πιο εύκολο να οδηγεί κανείς το αυτοκίνητο του στην Εγνατία Οδό, γιατί παλιά ο δρόμος Θεσσαλονίκη – Καβάλα ο μισός ήταν επαρχιακός.
Επίσης, κατά τη διαδρομή μπορείς τώρα να κάνεις μια στάση ενδιάμεσα στην παραλιακή Ασπροβάλτα ή στον ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗ, για καφέ, κουραμπιέδες φαγητό, τουαλέτα και ξεκούραση. Είναι κι αυτά ένα μέρος της εκδρομής.
Να πούμε επίσης ότι, ενώ παλιά το ταξίδι με πλοίο από Καβάλα για Λήμνο ήταν 5-6 ώρες, σήμερα είναι σχεδόν το μισό, για παράδειγμα με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ κάναμε μόνο 3 ώρες.
Θόδωρε, μένεις στην Κατερίνη. Για πες μας, φέτος πώς πάει η τουριστική κίνηση σε σας στην περιοχή σας;
Στην περιοχή του νομού Πιερίας πρώτα-πρώτα έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, κι όχι μόνο το καλοκαίρι. Εδώ είναι διαφορετικά, γιατί ο Βαλκάνιος μπαίνει στο αυτοκίνητο του και όποτε θέλει, νύχτα ή μέρα, μέσα σε 4-5 ώρες πάει όπου θέλει, έρχεται στην περιοχή μας – δεν εξαρτάται, δηλαδή, από δρομολόγια πλοίων ή αεροπλάνων. Για αυτό έχουμε τουρίστες όλο το χρόνο, κυρίως από τις γειτονικές χώρες, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Σκόπια κλπ.
Είπες, Σκόπια. Τι γίνεται με το καινούργιο τους όνομα Βόρεια Μακεδονία;
Δέσποινα, άστο καλύτερα, να μη το συζητάμε και χαλάμε τις καρδιές μας. Πολλοί εδώ είναι πικραμένοι από όσα έχουν γίνει με την Συμφωνία των Πρεσπών. Άλλοι πάλι συμφωνούν. Ο καιρός θα δείξει στο μέλλον.
Έχεις δίκιο. Ας πούμε κάτι πιο ευχάριστο.
Το πιο ευχάριστο αυτήν την εποχή είναι ότι ο ΠΑΟΚ, η ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης, κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελο, και όλοι πανηγυρίζουν. Να είναι καλά ο Πρόεδρος μας Ιβάν Σαββίδης, έχει ρίξει πολλά λεφτά και έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα – καληώρα σαν τον Μπούμπουρα, που έφτιαξε εδώ στη Λήμνο τον ΗΦΑΙΣΤΟ.
Και ο ΑΡΗΣ νομίζω πάει καλά.
Ναι, φέτος ανέβηκε στην πρώτη εθνική κατηγορία, και θα παίξει και στην Ευρώπη στο Γιουρόπα Λήγκ.
Θόδωρε, εκεί στην Κατερίνη που μένεις ασχολείσαι και με τον εθελοντισμό. Πέρσυ επισκέφτηκα το εκπληκτικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό σας και το Πάρκο των Χρωμάτων τα Χριστούγεννα. Αυτήν τη εποχή οι εθελοντές τι δραστηριότητες έχετε;
Πρώτα απ’ όλα συνεχίζουμε τις διανομές χωρίς μεσάζοντες, δηλαδή βοηθάμε οι ντόπιοι παραγωγοί να πουλάνε τα προϊόντα τους, λαχανικά, φρούτα, λάδι, όσπρια, αλεύρι, απορρυπαντικά, κλπ. Είναι η πιο παλιά μας δράση, το γνωστό Κίνημα της Πατάτας, αν θυμάσαι.
Αυτές τις μέρες οργανώσαμε και λειτουργεί όπως κάθε χρόνο τον Μάϊο η μεγάλη ανθοκομική έκθεση, όπου συμμετέχουν 15 ανθοπωλεία και φυτώρια. Κι εδώ μπορεί κανείς να προμηθευτεί φυτά για τον κήπο, λουλούδια και οπωροφόρα δέντρα στη μισή τιμή.
Επίσης αυτόν το μήνα είχαμε την τελετή απονομής βραβείων στους νικητές του 6ου διαγωνισμού ηλεκτρονικού διηγήματος που διοργανώνουμε οι εθελοντές κάθε χρόνο, με παράλληλες εκδηλώσεις έκθεση παλιών γραφομηχανών, χορευτικά από τους ποντιακούς συλλόγους κλπ. Φέτος, εκτός από τον διαγωνισμό διηγήματος, σε συνεργασία με τη Βουλή, μεταφράσαμε και εκδώσαμε ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για το Κατοχικό Δάνειο και τις Γερμανικές Οφειλές και Επανορθώσεις προς την Ελλάδα.
Τέλος, όπως κάθε χρόνο, τον άλλο μήνα Ιούνιο ξεκινάμε τη συνεργασία με την Πυροσβεστική για την πυροπροστασία του Ολύμπου και των Πιερίων στα τρία παρατηρητήρια που έχουμε, περίπου 350 βάρδιες.
Αν θέλει κάποιος περισσότερες πληροφορίες, θα τις βρει στην ιστοσελίδα μας www.otoposmou.gr
Είναι εντυπωσιακές οι δράσεις σας των εθελοντών. Εγώ νόμιζα ότι είναι μόνο αυτά που επισκέφτηκα τον Δεκέμβριο, δηλαδή το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το Κοινωνικό Φαρμακείο, Ιατρείο και Παντοπωλείο για τους άπορους.
Μεγάλη πόλη η Κατερίνη, 70.000 κάτοικοι, είναι φυσικό να υπάρχουν πολλοί εθελοντές και να έχουμε πολλές δραστηριότητες. Ύστερα, για να παινέψω λίγο και τον τόπο που μένω τώρα, εδώ έχει πολλούς Πόντιους, οι οποίοι είναι εργατικοί και πολύ φιλότιμοι. Έχουμε περίπου 14 ποντιακούς συλλόγους, και γενικά στο σύνολο πάνω από 25 πολιτιστικούς στον νομό.
Νομίζω ότι κι εσύ είσαι Πόντιος, ή κάνω λάθος;
Ναι, οι παππούδες μου ήλθαν πρόσφυγες από την Σαμψούντα του Πόντου.
Να σε ρωτήσω κάτι, ο Δήμος, οι βουλευτές και γενικά η πολιτεία, συνεργάζονται μαζί σας, με τους εθελοντές; Σας βοηθάνε;
Έχουμε μια συνεργασία με τον Δήμο, αλλά γενικά, όσο είναι προεκλογική περίοδος, όπως τώρα, όλοι μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια, αλλά μετά τις εκλογές μας ξεχνάνε.
Πώς πάει η προεκλογική περίοδος;
Τα γνωστά εδώ και χρόνια. Μας έχουν ζαλίσει με υποσχέσεις και μεγαλόπνοα οράματα και προγράμματα. Και μετά τις εκλογές εξαφανίζονται.
Νομίζω ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει κι εδώ στη Λήμνο, όλοι λένε ότι θα διορθώσουν τα δρομολόγια των πλοίων, τα αεροπλάνα, θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, κλπ. και μετά τις εκλογές τα ξεχνάνε.
Πάντως, για να μην τους αδικούμε όλους, υπάρχουν και πολλοί έντιμοι και ειλικρινείς, που θέλουν να προσφέρουν.
Νομίζω, Δέσποινα, ότι κι εσύ είσαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Κι επειδή σε ξέρω πολύ καλά, όπως σε ξέρουν και οι συμπολίτες εδώ στη Λήμνο, για τον εξαιρετικό σου χαρακτήρα και την προσφορά σου, θέλω από τώρα να σου ευχηθώ Καλή Επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι θα σε τιμήσουν με την ψήφο τους.
Σ΄ ευχαριστώ, Θόδωρε, αλλά όλοι οι υποψήφιοι είναι πολύ αξιόλογοι.
Θα ήθελες, τελειώνοντας να προσθέσεις κάτι;
Ναι, έχεις δίκιο. Βλέπω στους συνδυασμούς εδώ στη Λήμνο εξαιρετικούς υποψήφιους και εύχομαι να προσφέρουν αυτά που χρειάζεται το νησί.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους ανεβάζουν στο facebook τις πολύ όμορφες φωτογραφίες της Λήμνου. Είναι μια πολύ ωραία διαφήμιση του νησιού. Όπως είναι μεγάλη διαφήμιση και ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, η ομάδα μπάσκετ της Λήμνου, που κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις και μάλιστα φέτος έχει νικήσει δύο φορές τον ΠΑΟΚ, μία στη Λήμνο κι άλλη μία μέσα στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, θέλω να στείλω την αγάπη και τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους φίλους, ιδιαίτερα σε μερικούς που τους εκτιμώ ιδιαίτερα, όπως, λ.χ. τον Κώστα Μιχάκη, στον Άγιο Δημήτρη, τον Χρήστο Βιβλιό, στο Πλατύ, τον Γιώργο Τσιαμπά στο Μούδρο, τον Παναγιώτη Μαυροθαλασσίτη, την Στρατούλα, τον Παναγιώτη Μπατζάκη, την Αθηνά, τον Βαγγέλη, τον Ευριπίδη Τατουδάκη, και τους άλλους συναδέλφους που δουλέψαμε στην Εφορία.
Και τέλος, στους συνεργάτες του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ και σε όλους τους αγαπητούς ακροατές, Εύχομαι υγεία και καλή χρονιά!
Σε ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε τις ευχές.
Φίλες και φίλοι, κουβεντιάσαμε με τον Θόδωρο Δημητριάδη, παλιό συνεργάτη εδώ στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ, και στην εφημερίδα ΛΗΜΝΟΣ.
Πιστεύουμε ότι είχε ενδιαφέρον η κουβέντα μας.
Σας ευχαριστούμε και σας που μας παρακολουθήσατε. Καλή σας μέρα!