Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΣ…
Όλη η εικόνα στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας, με τον μαινόμενο και επαναστατημένο, κατόπιν ζωής, Έκτορα (τον αγαπημένο των Θεών !) , ο οποίος επανήλθε στιγμιαία στη ζωή, όσο κάνει ένα φίδι να περάσει απέναντι το δρόμο και τον συντετριμμένο Πρίαμο, η πιο τραγική μορφή, και τις Γυναίκες του Έργου και της Τροίας, να παραδέρνουν και να παραλογίζονται, ολα ήταν μια κατάσταση βαριάς ήττας! Ενός πολέμου που χάθηκε, θα έλεγε κάποιος, και από τις δυο πλευρές .
Αυτή την ήττα, την ίδια την Τροία , σηματοδοτούσε εξαιρετικά, υπαινικτικά και ολοφάνερα, το κεφάλι του Δούρειο Ίππου, παρατημένο θαρρείς, εκεί στην άκρη της σκηνής.
Ήταν μια έμπνευση και κατασκευή του Θωμα Σφούνη (φωτογραφία) , καλλιτεχνικού διευθυντή της Παράστασης.
Η ξύλινη αυτή προτομή του Δούρειου Ίππου, ύψους περίπου 2 μέτρων, κατασκευάστηκε απο ευτελή ξύλα, είχε όμως μια τέλεια αναλογία ως προς το χώρο και μια κίνηση στο λαιμό, στο κεφάλι, στα αυτιά, λες και θα σου μιλούσε !
Το έργο είναι εξαιρετικό ως σύμβολο και από γλυπτικής πλευράς και πρέπει να κρατηθεί και εκτεθεί σε κατάλληλο χώρο.
Ίσως στην περίπτωση που το Αρχαίο Θέατρο δημιουργήσει ένα Μουσείο εκεί κάπου παραδίπλα, ίσως εκεί! Οπότε τότε θα μπορούσε να είναι μέρος των εκθεμάτων και το κάρο της παράστασης. Αλλιώς, κάπου τέλος πάντων, γιατι είναι κρίμα να χαθεί.