Ο “μήνας του μέλιτος” ξεκίνησε στην Αρχαία Ελλάδα !

Ο “μήνας του μέλιτος” ξεκίνησε στην Αρχαία Ελλάδα
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.
Ο μήνας του μέλιτος είναι μια παράδοση που έχει καθιερωθεί από την αρχαία Ελλάδα και την συναντάμε σε πολλούς πολιτισμούς ανά τον κόσμο. Στην σύγχρονη εποχή, εννοούμε το ταξίδι που πάνε οι νεόνυμφοι μετά το μυστήριο του γάμου, αλλά η αρχική έννοια του ήταν πολύ διαφορετική.
Στην σύγχρονη εποχή, το ζευγάρι πριν παντρευτεί γνωρίζεται πολύ καιρό πριν και με τον μήνα του μέλιτος γιορτάζει την απόφαση του για την κοινή ζωή.
Στην αρχαιότητα αλλά και μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες δεν ίσχυε αυτό. Tα προξενιά και οι γάμοι συμφερόντων ήταν οι λόγοι που κάποιος παντρευόταν. Μπορούσες να βρεθείς να είσαι παντρεμένος με ένα τελείως άγνωστο άνθρωπο χωρίς να συμφωνήσεις και χωρίς να έχεις χρόνο να τον γνωρίσεις πριν το γάμο.
Για παράδειγμα, πολλές ανύπαντρες Ελληνίδες μετανάστευσαν από την Ελλάδα σε μακρινές χώρες, όπως η Αυστραλία, η Αμερική και ο Καναδάς, ύστερα από κάποιο προξενιό και παντρεύτηκαν εκεί, και το μόνο που γνώριζαν για τον υποψήφιο γαμπρό ήταν η φωτογραφία του.
Παλιά λοιπόν ο μήνας του μέλιτος, λοιπόν, ήταν ο πρώτος μήνας γνωριμίας για τα ζευγάρια και ο μήνας που ερωτεύονταν, που περνούσαν χρόνο μαζί.
Στην αρχαία Αθήνα όταν παντρεύονταν, για έναν ολόκληρο μήνα δεν έκαναν καμιά δουλειά. Κι όχι μόνο οι άντρες, αλλά και οι γυναίκες. Αντίθετα, στην Αρχαία Σπάρτη συνέχιζαν κανονικά την καθημερινότητά τους με το να πηγαίνουν στα γυμνάσια.
Οι Τεύτονες, αρχαίος λαός που κατοικούσε στη σημερινή βόρεια Γερμανία, συνήθιζαν να πίνουν υδρόμελο κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ, για τριάντα μέρες συνέχεια μετά τον γάμο.
Ο Αττίλας, θεωρείτε ότι ήπιε τόσο πολύ υδρόμελο, ώστε πέθανε.
Πολλοί ιστορικοί συνδέουν την θεραπεία του μυθικού ήρωα Φιλοκτήτη με την «Λημνία Γη» και το θυμαρίσιο μέλι της Λήμνου.
Γενικά το μέλι είναι δυναμωτικό και άριστο αφροδισιακό, όταν μάλιστα καταναλώνεται με καρύδια και άλλους ξηρούς καρπούς. Αυτό το ξέρουν τα τρία μεγάλα ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Λήμνο που φιλοξενούν νεόνυμφους και στο μενού τους περιλαμβάνουν το εκπληκτικό θυμαρίσιο μέλι της Λήμνου.
Γι’ αυτό, αν θέλετε να έχετε καλή υγεία και υψηλές επιδόσεις στον έρωτα, πρέπει να χρησιμοποιείτε το αρωματικό, δυναμωτικό και γευστικότατο θυμαρίσιο μέλι της Λήμνου, που έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και έχει βραβευτεί σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις!
Ακολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.