ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Όχι απλά σημαντικό αλλά σημαντικότατο Έργο ! Η ανακοίνωση του Δήμου

Χαρακτηρίσαμε,  σε πρωινή μας ανάρτηση,  ως σημαντικό το έργο,  όπως αυτό ανακοινώθηκε συνοπτικά  απο την Περιφέρεια Β. :Αιγαίου, έχοντας κυρίως ως κριτήριο  το ποσό δημόσιας δαπάνης, που είναι μεγάλο   και τον τίτλο του Εργου: “ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων

Τωρα με την ανακοίνωση απο το Δήμο,  ο οποίος είναι Φορέας του Έργου,  διαπιστώνουμε στις λεπτομέρειες του,  πόσο πραγματικά σπουδαίο είναι !

 

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ     

Μύρινα, 28 Απριλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λήμνου με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την ένταξη της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ» στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Την απόφαση ένταξης της πράξης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Το έργο αφορά :

 • την εγκατάσταση Πράσινων Σημείων στο Πλατύ, στα Λύχνα και στο Αγ. Δημήτριο,
 • την εγκατάσταση Δημοτικής Μονάδας Κομποστοποίησης στην περιοχή του ΧΥΤΑ,
 • τη δημιουργία Δικτύου τριάντα (30) Γωνιών Ανακύκλωσης σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών του Δήμου μας,
 • τη δημιουργία Δικτύου τριάντα (30) Σημείων Συλλογής Έντυπου Χαρτιού,
 • τη δημιουργία Δικτύου δώδεκα (12) Σημείων Συλλογής Ογκωδών Αποβλήτων από μικροεπισκευές και συντηρήσεις οικιών,
 • τη δημιουργία Δικτύου χωριστής συλλογής των Βιοαποβλήτων ο γνωστός ως “καφέ κάδος”,
 • την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού καθώς και τη σύνδεση των εγκαταστάσεων με δίκτυα κοινής ωφέλειας.
 • δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και τα κόστη λοιπών εργασιών καθώς και
 • η κάλυψη των δαπανών των Αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών ύψους 113.400,00 ευρώ.

 

Η συνολική δημόσια δαπάνη για την υλοποίηση της Πράξης ανέρχεται στο ποσό των 5.692.437 ευρώ, ενώ η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίστηκε η 01/10/2022 και η ημερομηνία λήξης της είναι η 31/12/2023.

Ο Δήμος Λήμνου, επιχειρώντας να περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο πεδίο ευθύνης του, μέσω δράσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων,  θα προβεί στην υλοποίηση της εν λόγω πράξης, της οποίας τα οφέλη, ειδικότερα, είναι τα εξής:

 • Η ολοκληρωμένη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο Δήμο Λήμνου και η προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.
 • Η εξυπηρέτηση του συνολικού πληθυσμού του Δήμου Λήμνου από οργανωμένους χώρους διαχείρισης και επεξεργασίας όλων των ρευμάτων των αστικών στερεών αποβλήτων.
 • Η επίτευξη των περιφερειακών και εθνικών στόχων για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και των επιμέρους ρευμάτων τους.

 

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης ευχαριστεί θερμά τον Προϊστάμενο της Ε.Υ.Δ κο Γεώργιο Πλακωτάρη και τα στελέχη της ανωτέρω Υπηρεσίας, τον κο Γιώργο Βαρβέρη, στέλεχος της Μονάδας Τεχνικής Υποστήριξης Περιβάλλοντος της Μ.Ο.Δ. Α.Ε. για τη συμβολή του στην εκπόνηση των απαιτούμενων και ιδιαιτέρως εξειδικευμένων μελετών, τους Αντιδημάρχους κ.κ Γεώργιο Δημάρη και Ιωάννη Ποντίκα, τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου και τους συνεργάτες Δημάρχου καθώς χωρίς την πολύτιμη συμβολή τους δεν θα ήταν εφικτή η ένταξη της εν λόγω πράξης, που στόχος είναι να συμβάλει καθοριστικά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ένα κρίσιμο ζήτημα τόσο συνολικά για το περιβάλλον όσο και ειδικότερα για τη μελλοντική δυνατότητα του Δήμου Λήμνου να ανταποκριθεί ορθά και αποτελεσματικά στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες στο πεδίο αυτό και φυσικά ιδιαίτερες ευχαριστίες και στον Περιφερειάρχη κο Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button