Λήμνος

Οι 3 Νικόλαοι Γαροφαλλίδη με Δωρεές για το ΓΑΡΟΦΑΛΙΔΕΙΟ και ένα όνομα ακόμα !

Τρεις γενιές Νικόλαοι Γαροφαλλιδη! Μας μπέρδεψαν,  ειδικά οι δυο πρώτοι όπως αναφέρθηκαν στα Εγκαίνια του  ΓΑΡΟΦΑΛΛΙΔΕΙΟΥ…

Με τη σειρά τη χρονολογική  είναι πρώτος  ο Νικόλαος Γαροφαλλίδης, που το όνομα του συνδέθηκε με τη μεγάλη δωρεά  προς το Νοσοκομείο Λήμνου τη 10ετια του 1950 και  την ανέγερση της Εκκλησίας του Χριστού,  στον Κοντιά. Από τη δωρεά του και χρηματικού ποσού προς το Νοσοκομείο αποφασίστηκε απο το Δ.Σ  και  ανεγέρθηκε  το ΓΑΡΟΦΑΛΙΔΕΙΟ,  ως χώρος Εκδηλώσεων και Κινηματογράφου. Ο Θεμέλιος Λίθος ετεθη στις 7/9/1952 και την  περιγραφή αυτής της τελετής έχουμε αναρτήσει στο site που έγινε μετά από έρευνα  σε τοπικές εφημερίδες της Χαρουλας Ζαμπετάκη Πλιάτσκα

Μετά απο  τον πρώτο Νικόλαο Γαροφαλλιδη  εμφανίζεται ο δεύτερος , στα μέσα   του 2000 “αυτοβούλως” ,  θα λέγαμε.  Ο δεύτερος Νικολαος Γαρουφαλλιδης είναι  ανιψιός του πρώτου  και προσφέρθηκε, όπως μας είπε τότε,   να βοηθήσει οικονομικά  για μην βρίσκεται σε τέτοιο χάλι εγκατάλειψης και κατάρρευσης  ένα κτίριο που φέρει το όνομα τους!  Του ζητήθηκε  να χρηματοδοτήσει τις  μελέτες  ανακαίνισης  ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί,  οι μελέτες ήταν προϋπόθεση,  σε κάποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα…

Το ποσό της Δωρεας  ηταν 185.000 € και μαζί με κάποια άλλα ποσά εφθασε στα 200.000 ! Χάρη στο ποσό αυτό έγιναν οι μελέτες και ετσι το έργο χρηματοδοτήθηκε με  1,6 εκατ. περίπου και προχώρησε  σε σχετικά σύντομο χρόνο.

Παμε όμως  να γνωρίσουμε και τον τρίτο Νικόλα Γαροφαλλίδη! Είναι ο εγγονός του δευτέρου Γαρουφαλλιδη,  ο οποίος ήταν ανιψιός του πρώτου! Ο τρίτος Νικόλας  Γαρουφαλλίδης είναι 9 ετών,  ήταν στα  Εγκαίνια και ειχε και αυτός  τη δίκη  “προσφορά” .  Σύμφωνα με την επιθυμία του Παππού του έπαιξε βιολί  στα Εγκαίνια και παρά  τη  μικρή του ηλικία ηταν καταπληκτικός και έχει μέλλον. Ο  μικρός Νικόλας,  όπως  με καμάρι ανεφέρε ο πατέρας του Βασίλης Γαρουφαλλιδης είναι  μοναδικός από την Οικογένεια  που έχει το όνομα Νικόλαος του Παππού του! Επομένως : να η συνέχεια !

Όμως δεν τελειώσαμε με το όνομα “Νικόλαος”  αφού  η αδελφή του μικρού,  τρίτου στη σειρά   Νικόλα, η οποία ειναι  13 ετών,  έχει το όνομα: Νικολία !!!

Η Νικολία είναι, σαν  πιο “μεγάλη” ,  προχωρημένη στο Βιολί,  με συμμετοχές  σε διεθνή φεστιβάλ και μας “μάγεψε”   παίζοντας  σε ένα χώρο που είναι και “οικογενειακή υπόθεση                         “Ηταν συγκινητικό  που έπαιξα για την Επιθυμία του Παππού μου”, μας είπε όταν τη ρωτήσαμε ποια  ήταν η διαφορά σε σχέση με τα ρεσιτάλ που έχει δώσει σε μεγάλες μουσικές αίθουσες της Ελλάδας και το Εξωτερικού, και συμφωνούσε ο Νικόλας !

Στη φωτογραφία ο αείμνηστος (πέθανε το 2019)  δεύτερος Νικόλαος ανιψιός του πρώτου Νικόλαου  Γαροφαλλίδη !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button