Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – πατάτες γιαχνί

Τι θα φάμε σήμερα – πατάτες γιαχνί

Ένα υπέροχο φαγητό, όπου μπορείτε να βουτάτε το φρέσκο ψωμί στο νόστιμο ζουμάκι και να το συνοδεύετε με πεντανόστιμο τυρί καλαθάκι Λήμνου.

Πολύ συνηθισμένο παλιά, τότε που ο κόσμος έτρωγε όλη την εβδομάδα χορταστικά «λαδερά» και μόνο την Κυριακή κοτόπουλο, ψάρι ή κρεατικό.

ΥΛΙΚΑ

8 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

1-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες (ή μια κονσέρβα κονκασέ)

¾ κούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

2-3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και σωτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.

Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, τις πατάτες, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε ζεστό νερό, που να καλύπτει τις πατάτες και βράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Οπωσδήποτε συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και τυρί καλαθάκι Λήμνου.

Ένα ποτηράκι μοσχάτο κρασί Λήμνου θα κάνει το φαγητό ακόμα πιο απολαυστικό.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού μανταρινάκι Αχιλλαδέλη.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button