2025
Περιοδικό

Πώς φτιάχνουμε μηλόπιτα

Πώς φτιάχνουμε μηλόπιτα

 

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Η μηλόπιτα είναι αρτοσκεύασμα που περιλαμβάνει τάρτα και γέμιση μήλα, συνήθως ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και σερβίρεται ως συνοδευτικό πρωϊνού η καφέ, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, με σαντιγύ ή παγωτό. Η αναποδογυριστή μηλόπιτα ή τάρτα τατέν είναι γαλλική παραλλαγή της μηλόπιτας, όπου στην θέση της βάσης τοποθετούνται μήλα που καραμελώνονται κατά το ψήσιμο. Προτού σερβιριστεί, αναποδογυρίζεται ώστε τα καραμελωμένα μήλα να βρίσκονται στο πάνω μέρος.

Κάθε χώρα έχει τη δική της μηλόπιτα γι’ αυτό και υπάρχουν πολλές παραλλαγές, τριφτή, με σφολιάτα, σαν κέϊκ, κλπ.

Οι περισσότερες σύγχρονες νοικοκυρές προτιμούν τις εύκολες συνταγές, που δεν χρειάζονται πολλά σκεύη και πολύ χρόνο.

Να και μια ζωντανή συνταγή-βίντεο για εύκολη μηλόπιτα χωρίς μίξερ:  https://youtu.be/KGgglqZXzqo

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button