ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Σμυρνη – Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη. Να μπει και η Λημνος στη Γραμμή, και να γιατι !

Γιατι ο κ. Μυρσινιάς , Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Λέσβου (που ειναι και Λημνου)   την κανόνισε ετσι τη δουλειά; Μπαίνει Βαπόρι στη Γραμμή Σμυρνη – Θεσσαλονίκη 2 δρομολόγια την εβδομάδα   και χάρη στης ενέργειες του κ. Μυρσινιά, όπως γράφει του Δ.Τ.,   θα πιάνει και Μυτιλήνη.  Και η Λημνος που ψάχνει για 2 συνδέσεις την εβδομάδα  γιατι  εμεινε απέξω; Αν η επιβάρυνση  της Γραμμής σε μίλια και διάρκεια ταξιδιού ηταν  μεγάλη,  τοτε δικαιολογημένα η   προσθήκη στη Γραμμή της Λημνου θα ήταν  ενα παράλογο αίτημα… . Ομως ξέρετε πόσο ειναι;  8 μίλια παραπάνω που σημαίνει  μαζί με τη προσέγγιση στο Λιμάνι της Μύρινας  ειναι  περίπου 45 λεπτά.  Μήπως πρέπει να επικοινωνήσει καποια Αρχη, ο Δήμαρχος,   της Λημνου με την εταιρεία και να ζητησει να μπει και η Λημνος στη Γραμμή  με κίνητρό για τον εφοπλιστή  τα περισσότερα  εσοδα που θα επιφέρει η προσθήκη της Λημνου στη Γραμμή.

Η σύνδεση  αυτή ειναι πολυ καλύτερη από τη σχεδιαζόμενη, οπως ακούγεται  από τη seajet για 2,3 μήνες το καλοκαίρι. Γιατι θα έχει μεγαλύτερή διάρκεια, γιατι θα μας; συνδέσει  και με τη Μυτιλήνη με άλλα  2 δρομολόγιά και γιατι  θα πηγαίνει  μεχρι τη Σμυρνη !

Η φωτογραφία δείχνει το χάρτη του ταξιδιου και τη Γραμμή  της σύνδεσής Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη  να περνά πολύ κοντά από τη Λημνο  που αν πιάσει  και  Λημνο θα ειναι μόλις 8 μίλια παραπάνω.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Λέσβου, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση και μετά την επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μυρσινιάς  με τον κ. Γιώργο Θεοδόση, Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Εταιρείας levante ferries, που θα εκτελεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει, την ένταξη του Λιμανιού της Μυτιλήνης ως ενδιάμεσο σταθμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης – Θεσσαλονίκης, κάτι που επιτεύχθηκε μετά από έντονες και διαρκείς διαβουλεύσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, τόσο με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία, όσο και με τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σύνδεση της Μυτιλήνης με την Θεσσαλονίκη δυο φορές την εβδομάδα και φυσικά προστίθεται άλλη μια σύνδεση με τη Σμύρνη, με ιδιαίτερα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη της Λέσβου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Διοίκηση της Εταιρείας, δήλωσε ότι: «Η απόφαση αυτή της Εταιρείας, είναι αποτέλεσμα της  προσπάθειας που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα το Επιμελητήριο προς την κατεύθυνση αυτή, μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις και συνεχή επικοινωνία με την Διοίκηση της Ναυτιλιακής Εταιρείας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τέλος   ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για τη συμβολή του στην επίτευξη αυτής της σύνδεσης».

Μυτιλήνη 27 Ιουνίου 2022

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button