ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Συνάντηση Δημάρχου με τους Εμπορικούς Συλλογους. Όλα στο “τραπέζι¨

Μύρινα, 7 Μαρτίου  2024

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του διαλόγου και της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τον εμπορικό κόσμο του νησιού, η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα είχε χθες Τετάρτη 6 Μαρτίου, συναντήσεις με τους Προέδρους και τα λοιπά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου και του Εμπορικού Συλλόγου Περιφέρειας Μούδρου.

Στην πρώτη συνάντηση, η οποία έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λημνου κ. Ισαάκ Παπαζιάν, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Ζηνοβία Κοντογεωργάκη, κ. Ευαγγελία Κουτσομπίνα και κ. Σοφία Σαράντη, συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννα Διαματάρη και Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Ευάγγελος Χασάπης.  Στο πλαίσιο διεξοδικής συζήτησης, επισημάνθηκαν εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του νησιού, ενώ τόσο από τους εκπροσώπους των εμπόρων όσο και από τη Δημοτική Αρχή εξετάστηκαν τρόποι και πιθανές λύσεις με στόχο την αντιμετώπιση των επιμέρους προβλημάτων και την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Κεντρική Αγορά της Μύρινας και ειδικότερα σε θέματα καθαριότητας, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ευπρεπισμού και βελτίωσης των συνθηκών τόσο για τους καταστηματάρχες όσο και για το αγοραστικό κοινό και τους επισκέπτες του νησιού. Συζητήθηκαν επίσης, προτάσεις για κοινές δράσεις, μεταξύ των οποίων καμπάνιες για την προβολή της τοπικής αγοράς, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο. Η Δήμαρχος τόνισε τη σημασία στήριξης της τοπικής αγοράς από το καταναλωτικό κοινό της Λήμνου, καθώς τα καταστήματα προσφέρουν και καλά προϊόντα και ανταγωνιστικές τιμές και εξέφρασε το ενδιαφέρον της να συμμετέχει και ο Δήμος στην προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς, μέσα από κοινές δράσεις προβολής.

Το απόγευμα της Τετάρτης η Δήμαρχος συναντήθηκε στον Μούδρο με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Περιφέρειας Μούδρου κ. Παναγιώτη Σαλαμουσά, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Χαρά Ψαρρή και Νικόλαο Καλαθά και τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου κ. Νεκτάριο Ορφανίδη  παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Αλέξανδρου Καφαλτή και του Προέδρου της Κοινότητας κ. Αντωνίου Ζουπαντή. Εξετάστηκαν οι ανάγκες και οι προτάσεις του εμπορικού κόσμου της Ανατολικής Λήμνου, με έμφαση στην ανάγκη τόνωσης της χαμηλής αγοραστικής κίνησης με σειρά δράσεων, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Αναφορά έγινε επίσης σε πιθανές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα συνέβαλαν στην τόνωση της τοπικής αγοράς. Και σε αυτήν τη συνάντηση προτάθηκε εκ μέρους της Δημάρχου η πραγματοποίηση καμπάνιας, η οποία θα παροτρύνει τους καταναλωτές να επισκέπτονται και να προτιμούν την τοπική αγορά.

Η Δήμαρχος επανέλαβε για άλλη μία φορά το  αμέριστο ενδιαφέρον της για την περιοχή της Ανατολικής Λήμνου. Η διαμόρφωση συνθηκών ισόρροπης ανάπτυξης στο νησί και η συμβολή στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της Ανατολικής Λήμνου, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, αποτελεί άλλωστε στόχο και δέσμευση της Δημοτικής Αρχής.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button