ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Θα αποζημιωθούν από την Χιονόπτωση;

Οι ζημιές στα Δέντρα απο τη χιονόπτωση ήταν  μεγάλες. Περισσότερο πονάνε  αυτές στα “διαλυμένα”,  σε πολλές περιπτώσεις,  ελαιόδεντρα.

Το βάρος του Χιονιού,  που επικάθησε στα φυλλώματα των δέντρων έσπασε ακομη και χοντρά κλαδιά και ειδικά  στις  ελιές τις άφησε μόνο με τον κορμό.

Από όλες τις φυσικές ζημιές αυτή η περίπτωση ήταν η πιο σημαντική.

Στο ερώτημα,  που το απηύθυναν σε μας  κάποιοι   παραγωγοί,   αν θα αποζημιωθούν, η απάντηση του εδώ  ανταποκριτή  του ΕΛΓΑ ήταν ότι αυτού του τύπου οι  ζημιές σε “πάγιο Κεφάλαιο”,  όπως είπε,  και εφόσον  είναι από φυσικά φαινόμενα αποζημιώνονται…

Συμπλήρωσε   ότι έχει ειδοποιήσει τα Κεντρικά του ΕΛΓΑ για τις ζημιές, τις οποίες αρχικά  το αντιλήφθηκε, όπως μας είπε,   από   Εκπομπή  του  ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ.

Αυτό που λογικά αναμένεται είναι να κληθούν οι παραγωγοί  με κάποια ανακοίνωση να δηλώσουν στον Ανυπόκριτη του ΕΛΓΑ τις ζημιές  και με βαση αυτές τις δηλώσεις να έρθουν στη Λήμνο Γεωπόνοι για να εκτιμήσουν το ύψος της αποζημιώσης.

Διευκρινίζουμε ότι αυτές τις αποζημιώσεις  δικαιούνται οι κανονικοί και όχι οι ερασιτέχνες παραγωγοί, δηλαδή αυτοί που κάθε χρόνο πληρώνουν ένα ποσό για το ταμείο του ΕΛΓΑ

Δεν έχουμε φωτογραφία απο τις αποδεκατισμένες ελιές και βάζουμε τις κατεδαφισμένες Τζιτζιφιές,  που είναι μπροστά μας,  στα Ρηχα Νερα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button