ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Σορμπά
ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Σορμπά
Επιμελεια: Θ. Δημητριάδης
Η σούπα σορμπά δεν έχει καμία σχέση με την ποντιακή τανωμένον σορβά. Ούτε βέβαια με το παγωτό σορμπέ. Το χαρακτηριστικό της είναι ένας συνδυασμός ζωμού βοδινού με λαχανικά.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμ. καρότα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γραμ.βιτάμ Culinesse
250 γραμ. πατάτες
250 γραμ. σέλερι ή σέλινο
250 γραμ. φασολάκια πλατιά
4 κύβοι ζωμού βοδινού
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, κόβουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλερι και τα φασολάκια σε κύβoυς. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 10 λεπτά με το Βιτάμ.
Προσθέτουμε τους κύβους, διαλυμένους σε 2 λίτρα νερό, το κύμινο με το αλατοπίπερο και αφήνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να βράσει για 35-40 λεπτά και να μετατραπεί σε σούπα σορμπά.
Προσοχή στο αλάτι, όχι πολύ, γιατί ο ζωμός βοδινού ήδη είναι αλμυρός.
Τέλος, συνοδεύουμε τη νόστιμη αυτή σούπα με ένα γλυκό κουταλιού. Ένα λαχανικό που παράγει παραδοσιακά στη Λήμνο η βιοτεχνία Αχιλλαδέλη: τραγανό κόκκινο τοματάκι.
(πηγή κειμένου και φωτογραφίας: ΒΙΤΑΜ)