Τι θα φάμε σήμερα – Καλαμάρια κατσαρόλας (κοκκινιστά)

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια, κατά προτίμηση κατεψυγμένα, γιατί γίνονται πιο μαλακά.
500 γρ. χυμό ντομάτας, ή κονκασέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κρασί
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ’ τα κεφάλια.
Τα κόβουμε σε ροδέλες περίπου 2 εκατοστά.
Στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε και τα καλαμάρια, τα σοτάρουμε κι αυτά 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και μισό ποτήρι ζεστό νερό.
Σιγοβράζουν περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πιουν το ζουμί τους. Αν χρειαστεί, δηλαδή εάν η σάλτσα τους είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές, ή ρύζι, ή κοφτό μακαρονάκι και ένα ποτηράκι μπρούσικο λημνιό κρασάκι.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού περγαμόντο Αχιλλαδέλη.
Ακολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.