Περιοδικό
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – κριθαράκι με μανιτάρια
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – κριθαράκι με μανιτάρια
Είναι και νηστίσιμο.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κριθαράκι
- 200-250 γρ. μανιτάρια κονσέρβας ή αντίστοιχα φρέσκα
- 2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- ½ ποτηράκι ελαιόλαδο
- Αλάτι, κόκκινο πιπέρι γλυκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Όταν μαραθούν λίγο, ρίχνουμε να σωταριστεί και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το αλάτι και το κοκκινοπίπερο. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το κριθαράκι (το βράζουμε όπως τα μακαρόνια, αλλά στο μισό χρόνο). Σε ένα σκεύος πυρέξ ή πυρίμαχο ανακατεύουμε το κριθαράκι με τα υπόλοιπα θλικά και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο έως ότου πιεί την σάλτσα και κάνει ελαφριά κρούστα.
Στο σερβίρισμα προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο σκληρό τυρί.