Ανακοινώσεις

Τηλεφωνική απάτη 23.000 σε … αφελείς

Μυτιλήνη, 5 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε βάρος πολιτών

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα – ημεδαποί, ενώ προσδιορίστηκε η εμπλοκή τουλάχιστον έξι (6) ακόμη ατόμων

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου Κρήτης, πέντε (5) περιπτώσεις απάτης (-3- τετελεσμένες και -2- σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν σε βάρος πολιτών, κατοίκων Λέσβου, Αμοργού, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Σάμου.

Συνελήφθησαν, την 03 και 04-11-2020 σε περιοχές της Κρήτης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο ημεδαποί (19χρονος και 20χρονος), οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης, ενώ προσδιορίστηκε η εμπλοκή τουλάχιστον έξι (6) ακόμη ατόμων στις υποθέσεις αυτές.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα, κατά το τελευταίο δεκαήμερο, άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους παθόντες, πρωινές κυρίως ώρες, προσποιούμενος τραπεζικό υπάλληλο και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων, τα οποία ισχυρίζονταν ότι δικαιούνταν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα ως αναδρομικά λόγω κρατήσεων παρελθόντων ετών, συνήθως σε συντάξεις ή από ασφαλιστικούς φορείς, τους έπειθε να καταθέσουν σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, αντίτιμο ίσο με φόρο του χρηματικού ποσού που δικαιούνται.

Κατά τη διερεύνηση των συγκεκριμένων υποθέσεων προέκυψε ότι, τραπεζικοί λογαριασμοί που κατατέθηκαν χρηματικά ποσά, ανήκουν κατά περίπτωση στον 19χρονο, καθώς και σε τρεις (3) εκ των εμπλεκομένων ατόμων, ενώ η τηλεφωνική σύνδεση με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι επικοινωνίες με τους παθόντες, ανήκει στον 20χρονο.

Οι δράστες κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -23.000- ευρώ, ενώ συνολικά αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν περισσότερες από -36.000- ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των -945- ευρώ.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button