ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Υπουργική Απάντηση περί δήθεν Δομής στη Λήμνο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Δελτιου Τυπου – 18/9/21, 7:36 μ.μ.

Απάντηση σε δημοσίευμα εφημερίδας περί δήθεν σχεδιαζόμενης δομής στη Λήμνο

Είναι εντελώς ανυπόστατες οι “πληροφορίες” για δήθεν σχεδιαζόμενη δομή στη Λήμνο. Το Υπουργείο δεν σχεδιάζει καμία νέα δομή στη χώρα, πέρα αυτών που ήδη έχουν ανακοινωθεί ότι θα κατασκευαστούν σε αντικατάσταση υφιστάμενων. Αντί νέων δομών, από 121 που λειτουργούσαν φέτος, έχουν κλείσει 85 και έχουν απομείνει 36 καθώς προτεραιότητα πλέον είναι να κλείσουν δομές. Οι σταθερά μειούμενες μεταναστευτικές ροές και η ταχεία διαδικασία αποφάσεων Ασύλου, έχει μειώσει τον αριθμό των διαμενόντων σε περίπου 42.000 σε όλη τη χώρα από περίπου 92.000 που ήταν πέρυσι, δηλαδή μία μείωση 49%! Αυτό σημαίνει λιγότερες ανάγκες, άρα και λιγότερες δομές. Η εικόνα στο Μεταναστευτικό έχει αλλάξει, αλλά κάποιοι μένουν κολλημένοι στο παρελθόν.

Αναφορικά με δηλώσεις “λεονταρισμού” απέναντι σε σχέδια που δεν υπάρχουν,  τι να πει κανείς…

LimnosNea.gr : Η  φωτογραφία είναι απο το 2014, Μάιος, τότε που υπήρχαν στη Λήμνο  ελάχιστες,  σε σχέση με άλλα Νησιά Ροές.  Σε εκείνη την άφιξη  περίπου  40 ατόμων στη βορειοανατολική Λήμνο,  έγινε μεταφορά τους  στο Λιμάνι οπου έμειναν σε πρόχειρες εγκαταστάσεις, σκηνές, μέχρι να γίνει ο υγειονομικός έλεγχος και η ταυτοποίηση τους,  για να  αναχωρήσουν με το πλοίο. Αφού δεν έγιναν  τότε προσφυγικές  εγκαταστάσεις στη Λήμνο, με ποια λογική θα γίνουν τώρα;  Η ανακοίνωση του Υπουργείου δεν αφήνει περιθώρια και στους πιο καχύποπτους…  

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button