Λήμνος

•Λαμπρή εκδήλωση στον Μούδρο…

•Λαμπρή εκδήλωση στον Μούδρο...

Μύρινα, 2 Ιουλίου 2019             

 Η Λήμνος υποδέχθηκε για τρίτη χρονιά τη Ρεγκάτα Φιλίας

  • Λαμπρή εκδήλωση στον Μούδρο για την υποδοχή των ιστιοπλόων 

                Με μια λαμπρή εκδήλωση στο ανοικτό αμφιθέατρο του Μούδρου ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα 1 Ιουλίου, το πρόγραμμα της Ρεγκάτας Φιλίας 2019 στη Λήμνο. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Λήμνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης» και ο Εμπορικός Σύλλογος Περιφέρειας Μούδρου.

                Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Ρεγκάτα Φιλίας 2019», στην οποία συμμετέχουν 30 σκάφη με τα πληρώματά τους από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία, αποτελεί διοργάνωση του Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς και του Ναυτικού Ομίλου Σμύρνης.

                Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, , ο διοικητής της 130 Σμηναρχί  ας Μάχης  κ. Ευάγγελος Τουρβαλής, ο Λιμενάρχης Μύρινας   κ. Γεώργιος Αρβανίτης ο διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Μούδρου κ. Γεώργιος Καραπαπάζογλου,  οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Μοσχάκης και Χαράλαμπος Μπούμπουρας και το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου κ. Στυλιανός Μαμουζέλος.

                Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών απένειμαν τα έπαθλα στα πληρώματα που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις ανά κατηγορία σε τρεις διαφορετικούς αγώνες. Επίσης, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης προσέφερε αναμνηστικά στους συνδιοργανωτές, ενώ η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου κ. Δέσποινα Κατσανέρη προσέφερε δώρα στους αρχηγούς των πληρωμάτων.  Οι διοργανωτές του αγώνα προσέφεραν στη συνέχεια αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα, έφορος ιστιοπλοΐας του Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας,  κ. Μιχάλης Παυλίδης και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σμύρνης κ. Ακίφ Σεζέρ.

                Ακολούθησαν τοπικοί παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου. Στη συνέχεια η μικτή ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Μούδρου, συνοδευόμενη από την παιδική χορωδία και τη χορωδία ενηλίκων, χάρισε στο κοινό μία υπέροχη μουσική βραδιά με τραγούδια για τη θάλασσα,  ολοκληρώνοντας με τον πιο όμορφο και μελωδικό τρόπο τις εκδηλώσεις της Λήμνου για τη Ρεγκάτα Φιλίας 2019.

                Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Εμπορικός Σύλλογος της Περιφέρειας Μούδρου είχε διοργανώσει έκθεση τοπικών προϊόντων παραπλεύρως του αμφιθεάτρου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να έρθουν σε επαφή με τους θησαυρούς της τοπικής παραγωγής.

                Τα σκάφη της Ρεγκάτας Φιλίας αναχώρησαν για την Τένεδο, με τους διοργανωτές και  τους συμμετέχοντες να παίρνουν μαζί τους τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία της Λήμνου.

                Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές, τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, τον Ναυτικό Όμιλο Σμύρνης, που επέλεξαν τη Λήμνο για την πραγματοποίηση των αγώνων της Ρεγκάτας Φιλίας, όλα τα πληρώματα των σκαφών, καθώς επίσης και το Λιμεναρχείο Μύρινας, τον Λιμενικό Σταθμό Μούδρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης», τον Εμπορικό Σύλλογο Περιφέρειας Μούδρου, το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου, το προσωπικό του Δήμου και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων, μέσα από την άρτια συνεργασία και τον άψογο συντονισμό.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button