Λήμνος

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ - ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ

Έληξε ή το σωστότερο ανεστάλη η απεργία η οποία  ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Δευτέρας  και τα πλοία ξεκίνησαν ή  θα ξεκινήσουν για να ξεμπλοκάρουν όσους εδώ και 30 ώρες ζουν την αγωνία της επιστροφής από τα νησιά  και της άφιξης στα νησιά για τις τελευταίες μέρες του Τουρισμού.  

Ήταν 12.30 σήμερα και επειδή στα αθηναϊκά site δεν υπήρχε τίποτα σχετικό με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εφοπλιστές και τα σωματεία των ναυτεργατών, πήρα τηλέφωνο  στην ΠΝΟ , Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για πιο άμεσες πληροφορίες.  Η υπάλληλος στο τηλέφωνο μόλις άκουσε ότι ήμουν από σταθμό,  από νησί,  χωρίς να πω γιατι πήρα μου ανακοίνωσε ότι η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΕΣΤΑΛΗ !

Ρώτησα με ποια  συμφωνία και  μου απάντησε ότι ούτε η ίδια ήξερε γιατι   εκείνη την ώρα συντάσσονταν το Δελτίο Τύπου για να σταλεί στα ΜΜΕ.

Αργότερα έμαθα ότι η απεργία ανεστάλη,  και δεν έληξε,  με την εξής συμφωνία: Τα Σωματεία,  που είχαν ως Αίτημα την αύξηση  5%,  ενώ η εφοπλιστές  πρότειναν  το 2%,  δέχτηκαν  αυτό το ισχνό 2% αλλά να ισχύσει  αναδρομικά από την αρχή του 2018 και όσο για το 2019 η αύξηση να συζητηθεί αργότερα.

Με αρκετό νερό στο κρασί της  η ΠΝΟ  αλλά και αρκετή υπευθυνότητα για τα προβλήματα που συσσωρεύονταν στα διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων, υποχώρησαν από το 5% στο 2% με  μόνο κέρδος να ισχύσει  αναδρομικά από την αρχή του 2018.

Για τη Λήμνο τώρα:  το ΠΗΓΑΣΟΣ που η απεργία  το βρήκε δεμένο στην Καβάλα, θα αναχωρήσει από εκεί όχι άμεσα αλλά  τα μεσάνυχτα απόψε (Τρίτη 4/9) για να πάρει τη γραμμή όπως είναι στα προγραμματισμένα δρομολόγια του. Στη Λήμνο θα φθασει τα χαράματα της Τετάρτης 5/9, στις 4.30 και θα αναχωρήσει  στις 5 για Λαύριο, δηλαδή θα κάνει  τα προγραμματισμένα του  δρομολόγια κανονικά  με  χάσιμο ένα δρομολόγιο, αυτό της Δευτέρας,  λογω της απεργίας.

Τα άλλα πλοία, ΜΥΚΟΝΟΣ και ΔΙΑΓΟΡΑΣ,   που θα πάρουν τον κόσμο απο Λήμνο για Καβάλα θα αργήσουν να φτάσουν εδώ  γιατι η απεργία τα βρήκε στον Πειραιά και για να έρθουν στη Λήμνο μεσω Χίου,  Μυτιλήνης θέλουν  το  χρόνο τους, 18 – 20 ώρες,   και επειδή δε θα αναχωρήσουν  άμεσα απο Πειραιά αφου πρέπει να φορτώσουν επομένως  από Λήμνο για Καβάλα υπολογίζουμε από Τετάρτη μεσημέρι  και μετά  . Για  αυτά σίγουρα θα μιλάμε με ωράρια   αύριο στην πρωινή  εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ!

 Οι επιβάτες καλό θα είναι να απευθύνονται στα πρακτορεία και στο Λιμεναρχείο, όχι όμως με την υπερβολή του έλληνα που ενώ του δίνει το πρακτορείο τα στοιχεία, αυτός, ο ελληνας, παίρνει και το Λιμεναρχείο για … σιγουριά. Ετσι όμως κρατα υπερβολικα  τις  τηλεφωνικες γραμμες  με συνέπεια   και τον αποκλεισμό άλλων  επιβατών..

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button