Αντωνιάδειο Οικόπεδο. Έτσι (ή αλλιώς) θα αξιοποιηθεί, με το Δήμο μπροστά!
Το Παλλημνιακό Ταμείο, στο οποίο ανήκει το Αντωνιάδειο Οικόπεδο, εντός του οποίου βρίσκεται το Μητροπολιτικό Μέγαρο, με μια ανακοίνωση του για την αξιοποίηση των περίπου 10 καθαρών στεμμάτων, πέραν του Κτηρίου και άλλων χώρων της Ιεράς Μητρόπολης, θέτει την αξιοποίηση αυτή σε δημόσια διαβούλευση.
Μόνο η Ιερά Μητρόπολη έδωσε μια αρχική δημόσια απάντηση. Ο Δήμος ακόμη και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και το θέμα ετέθει από το Συνδυασμό ΣΥΜΠΑΝ, απέφυγε να το συζητήσει πολύ περισσότερο δεν απάντησε στην πρόταση του Παλλημνιακού Ταμείου.
Το θέμα φαίνεται ότι για κάποιους είναι “τζιζ”, όπως έλεγαν στα μικρά παιδιά όταν πήγαιναν να ακουμπήσουν κάτι που έκαιγε…
Όμως και ο Δήμαρχος από ο,τι φαίνεται έχει την αρχή ” να μην ακουμπά κεραμίδι που δεν στάζει”
Το θέμα του παρκαρίσματος στη Μύρινα στάζει και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο μπάζει από παντού…και ο Δήμος πρέπει να ειναι μπροστάρης σ΄αυτό!
Από τη μεριά μας προτείνουμε εδώ και χρόνια την αξιοποίηση του χώρου , όχι πάντα για παρκινγκ, και για να έχουμε μια ιδέα γιατι μιλάμε κάνουμε μια πρώτη ενδεικτική πρόταση εικονογραφημένη ! Ασάφειες τέλος !
Αφήνουμε ένα αρκετό χώρο περίπου 10 μέτρων από τα κτίριο και το δρόμο που εξυπηρετεί το Μητροπολιτικό Μέγαρο για την καλή του (μεγαλόπρεπη! ) εικόνα
Το Υπόλοιπο, τα 10 στέμματα, προτείνουμε στη Βόρεια πλευρά με μήκους 120 μέτρων από το δρόμο μπροστά από το Γήπεδο μέχρι το δρόμο του Ρωμαίικου να χαραχτούν κατά μήκους του τείχους με τα κυπαρίσσια 4 λουρίδες για παρκινγκ: 4 Χ 45 = 180 θέσεις. (Φωτογραφια)
Αυτές οι 4 Λουρίδες Παρκινγκ και εντός αυτών 2 κυκλοφορίας θα πάρουν περίπου το μισό του χώρου που διατίθεται προς αξιοποίηση.
Σε περίπτωση όμως που επιλεγεί να γίνουν μονό 2 λουρίδες για 90 αυτοκίνητα ( και βλέπουμε) , τότε θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει καμιά οπτική ενόχληση από το Παρκινγκ αυτό, το οποίο μάλιστα είναι και πολύ χαμηλά, σε σχέση με τον περιβάλλονται χώρο.
Το υπόλοιπο ελεύθερο οικόπεδο προς το Κτίριο της Μητρόπολης θα πρέπει να αξιοποιηθεί ως χώρος έκθεσης και πώλησης τοπικών προϊόντων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων . Φυσικά όπου υπάρχει δυνατότητα και με βάση ένα σχέδιο ειδικών, θα πρέπει να γίνει δεντροφύτευση όχι με θεόρατα δέντρα αλλά τοπικά όπως συκιές , τζανεριές (το φρούτο της Λήμνου) ακόμη για δείγμα αστιβιές και άλλα τέτοια Λημνιά δέντρα και θαμνώδη.
Πηγαίνοντας την πρόταση μας ακόμη πιο πέρα λέμε ότι η σημερινή τοιχοποιία, που περιβάλει το οικόπεδο, η οποία μέσα στο χρόνο έγινε μέρος του Τοπίου θα πρέπει να παραμείνει όπου είναι δυνατόν. Όπως θα πρέπει, να μην πάθουν τίποτα τα Γερμανικά Πυροβολεία από τη πλευρά του Ρωμαίικου, που είναι, και αυτά, ένα ιστορικό ντοκουμέντο.