Λήμνος

Τι συμβαινει με της Ιδιοκτησίες στη Σκανδάλη; του Αντ. Καραγιάννη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΚΑΝΑΛΗΣ

Αγαπητοί φίλοι, όπως γνωρίζετε παραβρέθηκα στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόσκληση του προέδρου του κ. Ευάγγελου Χριστοφιδέλλη και απάντησα στα ερωτήματα που μου είχαν τεθεί.

Πιστεύω πως την πρόσκληση την διάβασαν πολλοί, την απάντησή μου όμως την άκουσαν λίγοι.

Έτσι παραθέτω τον χάρτη αυτό. Όχι μόνο για να ενημερώσω αλλά κυρίως για να γίνει κατανοητό, με τη βοήθεια της εικόνας, σ΄ ολόκληρη την τοπική κοινωνία καθώς και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το μέγεθος του προβλήματος που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Η περιοχή που φαίνεται εντός του περιγράμματος στο χάρτη, στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Σκανδάλης έχει έκταση 9,8 χιλιάδων στρεμμάτων. Από Λουρί, Άγιο Αθανάσιο, Σκανδάλη, Φαλκώνα, Δρι, Σκίδι και περιμετρικά θάλασσα.

Στη περιοχή αυτή ο Δήμος Λήμνου φέρεται ιδιοκτήτης τριών περιοχών, συνολικής έκτασης 7,8 χιλιάδων στρεμμάτων.!!! μεταξύ των οποίων και η επίμαχη περιοχή των 800 στρεμμάτων η οποία αναφέρεται στην μελέτη της εταιρείας Dytikos Hybrid AE.

Σύμφωνα με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, οι εκτάσεις αυτές περιήλθαν στη κατοχή του Δήμου Λήμνου από την μεταφορά της περιουσίας των προηγούμενων Καποδιστριακών Δήμων. Όπως είπε ο Δήμαρχος ο κ. Δημήτρης Μαρινάκης ο Δήμος δεν έχει προβεί πρόσφατα σε καμία πρόσφατη διόρθωση-τροποποίηση του Ε9.

Το πρόβλημα ιδιοκτησίας της περιοχής όμως υφίσταται.

Καραγιάννης Αντώνης

Σημ LimnosNea.gr  Ο Αντ. Κακογιάννης ειναι Πρόεδρος της ΟΛΣΥ με χωριό καταγωγης τη Φισίνη

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button