ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

155 γεύματα Αγάπης- Έτσι γιορτάζουν το Πάσχα στο ΙΕΚ !

«Δράση προσφοράς και αλληλεγγύης του ΙΕΚ Λήμνου με την χορηγία του Ο.Κ.Π.Α. Δήμου Λήμνου»:
155 ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 και εν όψει των Αγίων ημερών του Πάσχα, το Δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου με τη χορηγία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου πραγματοποίησε με επιτυχία μια σπουδαία κοινωνική δράση εθελοντισμού και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, κάνοντας πράξη το μήνυμα Αγάπης της Ανάστασης του Χριστού!

Η αξιέπαινη αυτή δράση, φέτος όπως και πέρυσι το Πάσχα, ήταν μια πρωτοβουλία της Διευθύντριας του ΙΕΚ κ. Λυγδά Ιουλίας, η οποία απηύθυνε πρόταση-αίτημα για χορηγία της δράσης προς τον Πρόεδρο του Ο.Κ.Π.Α. κ. Μουστάκα Παναγιώτη. Η πρόταση έγινε αμέσως αποδεκτή και η δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Με τη χορηγία από τον Ο.Κ.Π.Α. του Δήμου Λήμνου όλων των απαραίτητων υλικών, που χρειάστηκαν για την παρασκευή των φαγητών, ο έμπειρος chef – Εκπαιδευτής του ΙΕΚ, Ηλίας Κελεμένης, μαζί με τους σπουδαστές του Τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης -Αρχιμάγειρας Chef» Δ εξαμήνου του ΙΕΚ μαγείρεψαν 155 ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ, στην επαγγελματική κουζίνα του Ξενοδοχείου Lemnos Village Resort 5*, που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων του ΙΕΚ.
Παρασκευάστηκαν νηστήσιμα και μη νηστήσιμα φαγητά: σουπιές με πατάτες κοκκινιστές φούρνου, κοτόπουλο στο φούρνο με ρυζότο και σάλτσα, παστίτσιο.

Τα 155 Γεύματα Αγάπης παραλήφθηκαν ζεστά και άμεσα το μεσημέρι της ίδιας μέρας και διανεμήθηκαν μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε άπορες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες σε όλα τα χωριά της Λήμνου.

Η Διεύθυνση του ΙΕΚ ευχαριστεί θερμά:
♡ Τον ΟΚΠΑ του Δήμου Λήμνου ,τον Πρόεδρο κ. Μουστάκα, την Αντιπρόεδρο κα Διαματάρη και τους εργαζόμενους για την θετική ανταπόκριση τους στο αίτημά μας και την άριστη συνεργασία μας!!

♡ Τον εξαιρετικό και πάντα πρόθυμο chef και εκπαιδευτή του ΙΕΚ κ. Ηλία Κελεμένη για τον χρόνο που αφιέρωσε, τον κόπο και για όλα όσα προσφέρει πάντα!!

♡ Τους 13 καταρτιζόμενους Δ’ εξαμήνου του Τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας chef “: Γκιουλέκα Μαρία, Καβαλέρος Κωνσταντίνος, Καλαφάτης Χαράλαμπος, Μπούνδρου Νεκταρία, Μπούρδος Άγγελος, Νησιώτου Ευστρατία, Παπάζογλου Χαράλαμπος, Παππά Θεοδώρα, Σταφύλλη Αντωνία, Τζάρου Σουζάνα, Τσανταρλιώτης Παναγιώτης, Μίκοβα Μίρα, Αρχοντίδου Δέσποινα,
οι οποίοι με χαρά αποδέχτηκαν την πρόταση της Διευθύντριας και την υλοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μάλιστα εκτός ωραρίου μαθημάτων μαγειρεύοντας τα νοστιμότατα γεύματα!!

♡ Τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που έκαναν τη διανομή των φαγητών στους άπορους συνανθρώπους μας, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΚΠΑ!!

♡ Τη Διοίκηση και τον Διευθυντή κ. Ματζάρη του LEMNOS VILLAGE RESORT HOTEL 5 αστέρων που σήμερα μας φιλοξένησε, αλλά και όλο το ακαδημαϊκό έτος μας παραχωρεί την σύγχρονη εξοπλισμένη επαγγελματική κουζίνα του για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων του Τμήματος Μαγειρικής!!

Στο δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου προσφέρουμε πάντα με αγάπη και ανιδιοτέλεια, αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό μας χρόνο… Αυτό είναι όμως που γεμίζει τις καρδιές μας και αποτελεί για μας ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ !!!

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να μαγειρέψουμε και να προσφέρουμε ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!!

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Λήμνου
Ιουλία Λυγδά

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button