ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

16 ΌΧΙ στα Φωτοβολταϊκά και 10 ΝΑΙ – Πως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα…

Με 16 ΟΧΙ  και 10 ΝΑΙ στην εγκατάσταση τν Φωτοβολταϊκών,   το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου  αντιτάχθηκε στο σχεδιασμό μετατροπής ενός Θυμαροτόπο  στην περιοχή της Σκανδάλης σε φωτοβολταϊκο Πάρκο  μεγάλου μεγέθους .

Τα 16 ΟΧΙ ήταν όλων των Συμβούλων των 4 Συνδυασμών της Αντιπολίτευσης και τα 10  Ναι της Δημοτικής Αρχής του Συνδυασμού του Δημ.  Μαρινάκη.

Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε στο ΜΑΡΟΥΛΑ για να υπάρχει εκείνος ο χώρος που απαιτείται,   λογω του Κορονοϊού,  καθώς στη  Συνεδρίαση  προσήλθαν αρκετοί ακομη  άμεσα  και έμμεσα ενδιαφερόμενοι.  Μεταξύ αυτών ήταν  και δυο εκπρόσωποι της Εταιρείας των Φωτοβολταϊκών,  οι οποίοι καλέστηκαν για να δώσουν διευκρινήσεις για αρκετά κρίσιμα και κάποια σκοτεινά σημεία του Έργου…

Για σχεδόν 4 ωρες αναπτύχτηκε  μια  ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία μίλησαν  πέραν των Δημοτικών Συμβούλων  και των  Επικεφαλής των Συνδυασμών,  ο Δήμαρχος,  οι 2 εκπρόσωποι της Εταιρίας των Φωτοβολταϊκών  και άλλοι εκπρόσωποι Φορέων της Λήμνου , καθώς και ενδιαφερόμενα άτομα,  ειδικοί σε θέματα περιβάλλοντος και Μελισσοκομίας.

Το αποτέλεσμα υπερ του ΟΧΙ στην Εγκατάσταση τω ν φωτοβολταϊκών  είναι η αποθέωση της Απλής Αναλογικής,  που ίσχυσε στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές,  γιατι με τα παλιότερα πλειοψηφικά συστήματα  ο Συνδυασμός του Δήμαρχου θα  είχε τη απόλυτη Πλειοψηφία  και το αποψινό αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το αντίθετο.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button