ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – τορτελίνια γεμιστά
ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – τορτελίνια γεμιστά
Γραφει ο Θ. Δημητριαδης
Οι σούπες είναι η καλύτερη επιλογή για φαγητό τώρα το χειμώνα με το κρύο, καθώς υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι πολύ θρεπτικές για τον οργανισμό και έχουν εκπληκτική γεύση. Η παρακάτω συνταγή γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, λιγότερο από μισή ώρα, και σας προσφέρει μια λαχταριστή, ζεστή σούπα που θα μπει αμέσως στα αγαπημένα σας πιάτα.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο τορτελίνια γεμιστά (με τυριά ή κιμά)
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
250γρ. στρογγυλά μανιτάρια
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα σέλερι ή σέλινο
1 κ.γ. βασιλικός
ελαιόλαδο, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρετέ τα στη κατσαρόλα με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδου.
Ρίξτε στη κατσαρόλα τις ντομάτες, 1 λίτρο νερό, το καλαμπόκι και τον βασιλικό. Αλατίστε ελαφρά και αφήστε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα τορτελίνια και βράστε για 12-15 λεπτά.
Πασπαλίστε τη σούπα με τα φύλλα σέλερι και σερβίρετε.
Για επιδόρπιο, μαστιχάτος χαλβάς κακάο Αχιλλαδέλη που λιώνει στο στόμα.