Απόψεις

1900 μεχρι τώρα τα Τεστ του Δήμου, μέσα σε 8 μέρες! Που δεν έγιναν…

Μύρινα,30 Νοεμβρίου2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι , στο πλαίσιο πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού στο νησί της Λήμνου από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν 1.900 τεστ ταχείας ανίχνευσης COVID-19 (rapid test) στον γενικό πληθυσμό της Λήμνου, από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, σε συνεργασία με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τους εθελοντές του παραρτήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς  και τους Προέδρους των Κοινοτήτων.  Όλα τα ανωτέρω τεστ διατέθηκαν από τον Δήμο Λήμνου.

Τα επόμενα τεστ θα διενεργηθούν την  Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στη Νέα Κούταλη.

Υπενθυμίζουμε ότι για την πόλη της Μύρινας ο Δήμος Λήμνου έχει διαθέσει rapid test στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου.

Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν, μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο Τηλεφωνικό Κέντρο (22543-50400), ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Το εξεταστήριο λειτουργεί:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-13:00 και 17:00-19:00
  • Σάββατο και Κυριακή: 10:00-12:00

Παράλληλα, στις επόμενες ημέρες ο Δήμος Λήμνου θα υλοποιήσει και άλλες δράσεις στη Μύρινα, σε επιλεγμένα σημεία, για τη διενέργεια περισσότερων τεστ στον πληθυσμό της πόλης, από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, σε συνεργασία με τον Ο.Κ.Π.Α. Δήμου Λήμνου και τους εθελοντές του παραρτήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Καλούμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, η συμμετοχή των οποίων είναι πολύ σημαντική, να προσέλθουν και να πραγματοποιήσουν το δωρεάν ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης, συμβάλλοντας στoν περιορισμό της διασποράς και την προστασία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.

 

Τέλος, καλούμε τους πολίτες όλων των περιοχών του Δήμου μας

  • να εξακολουθήσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας(ορθή χρήση μάσκας, αποστάσεις, απολύμανση χεριών).
  • να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και
  • να αποφεύγουν κάθε είδους συνωστισμό, συγχρωτισμό

Διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα και με δεδομένη τη μεγάλη επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οφείλουμε όλοι να αυτοπροστατευτούμε με κάθε τρόπο, αλλά και να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button