Λήμνος

1ο Θέμα η διακοπή της Γραμμής Θεσσαλονίκης …

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 28-05-2021 η επικεφαλής της παράταξης «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» αναφέρθηκε στη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τη Θεσσαλονίκη, γραμμή που εξυπηρετεί ικανό αριθμό ταξιδιωτών και επισκέπτες του τόπου μας τους οποίους για διάφορους λόγους δεν εξυπηρετεί η μετάβαση στη Λήμνο από την Καβάλα. Τονίστηκε ότι για μια ακόμη χρονιά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις που έγιναν για δρομολόγια σε άλλους προορισμούς. Αυτό αυτομάτως είναι αποθαρρυντικό και επιβραδύνει τον προγραμματισμό των ταξιδιωτών και κατά συνέπεια και ημών που τους υποδεχόμαστε. Τουλάχιστον τα τρία από τα τέσσερα δρομολόγια της εβδομάδας από το Λαύριο στη Λήμνο είναι σε ώρες εξαιρετικά άβολες ειδικά ως προς την άφιξη στο νησί οπότε και δημιουργούνται προβλήματα καθώς μεσολαβεί μεγάλος χρόνος από την άφιξη ή αργά το βράδυ ή 7 και 7.30 το πρωί ως την παράδοση του δωματίου .

Επειδή έχουν σημειωθεί ακυρώσεις κρατήσεων για το λόγο αυτό και υπάρχει σχετική ανησυχία, προτείναμε στο Δήμαρχο με έγγραφό του να αναδείξει το θέμα και να ζητήσει τροποποιήσεις των προβληματικών χρονικά δρομολογίων και διατήρηση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Λήμνος.

Εν συνεχεία η κα Γεώργα έκανε λόγο  για τις επανειλημμένες διακοπές υδροδότησης στο Μούδρο. Το έργο εμφανίζει καθυστέρηση, κάτι που πολλάκις τονίστηκε και σε συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής . Διακοπές νερού αυτή την περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες και ανοιχτή την εστίαση προξενούν προβλήματα, πόσο μάλλον τις μεσημεριανές ώρες. Προτάθηκε να ελέγχεται ο ανάδοχος σε καθημερινή βάση  για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου .

Τρίτον , τέθηκε το ζήτημα  έλλειψης παιδικής χαράς στην Ατσική, η ύπαρξή της οποίας είναι αναγκαία σε  μία Κοινότητα με νέες οικογένειες και παιδιά .

Περεταίρω η κα Γεώργα ζήτησε για άλλη μία φορά φέτος να εκτιμηθεί η κατάσταση της περιοχής των Εργατικών Κατοικιών στη Μύρινα και να λάβουν χώρα τουλάχιστον οι αναγκαίες κατά προτεραιότητα εργασίες .Ενόψει καλοκαιριού ,να γίνει και ένας έλεγχος στα καπάκια των αποχετεύσεων.

Τέλος ,έθεσε ερώτημα σχετικά για τη λειτουργία των μουσείων και των πολιτιστικών χώρων ενόψει της θερινής σεζόν. Συγκεκριμένα ρώτησε αν υπάρχει προγραμματισμός και αν συνήφθησαν συμβάσεις έργου με τους ίδιους ή νέους αναδόχους.

Λήμνος,01-06-2021

Ελεονώρα Γεώργα

«ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ»

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button