Ανακοινώσεις

2.023 παράτυποι αλλοδαποί στα Νησιά του Β. Αιγαίου.

   Μυτιλήνη, 18 Αυγούστου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, που αφορούν στον εντοπισμό αλλοδαπού μετανάστη σε οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου στη Λέσβο, διευκρινίζονται τα εξής:

Από τη στιγμή εντοπισμού του αλλοδαπού, έσπευσαν στο σημείο απαραίτητες δυνάμεις αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, μεριμνώντας για τη μεταφορά και περίθαλψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ακολούθως, ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας στην περιοχή «Μαυροβούνι» Μυτιλήνης για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής, αλλά και την εφαρμογή προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών μέτρων, αφού διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για άτομο παράτυπα νεοεισερχόμενο στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2022 έως 18-08-2022, από αστυνομικές υπηρεσίες έχουν συλληφθεί -2.023- παράτυπα νεοεισερχόμενοι στην ελληνική επικράτεια αλλοδαποί υπήκοοι Τρίτων Χωρών, που εντοπίστηκαν σε χερσαίες περιοχές (Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου: 1040 άτομα, Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου: 397 άτομα και Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου: 586 άτομα), ενώ έχουν σχηματισθεί και –120- ποινικές δικογραφίες (Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου: 65, Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου: 22 και Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου: 33).

Για το σύνολο των προαναφερόμενων ατόμων, ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής και εφαρμόστηκαν αντίστοιχα, προβλεπόμενα ποινικά και διοικητικά μέτρα.

ΦΩΤΟ: Αρχειου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button