Ανακοινώσεις

200 ευρώ τιμητική σύνταξη σε όσους υπηρέτησαν στην Κύπρο

200 ευρώ τιμητική σύνταξη σε όσους υπηρέτησαν στην Κύπρο

Γράφει ο Θ. Δημητριάδης

Τιμητικό οικονομικό βοήθημα για όσους υπηρέτησαν στην Κύπρο ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, ισόβια μηνιαία τιμητική παροχή ύψους 200 ευρώ, από την 1η Αυγούστου 2020, χορηγεί το υπουργείο Οικονομικών, ως ελάχιστη ανταμοιβή για την προσφορά των Ελλήνων οπλιτών που, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, συμμετείχαν στα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974, υπηρετώντας στη Ζώνη Πρόσω.

Η εν λόγω παροχή θα χορηγείται με μοναδική προϋπόθεση την προσκόμιση πιστοποιητικού Ζώνης Πρόσω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτή η ελάχιστη τιμητική προσωπική παροχή απαλλάσσεται από τη φορολόγηση, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και οποιασδήποτε άλλης κράτησης. Επιπλέον, δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο ή τα χρηματοδοτικά ή πιστωτικά ιδρύματα.

Επισημαίνεται, δε, ότι η κυβέρνηση, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τους αγώνες και τιμά την προσφορά όλων όσοι έδωσαν μάχες στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του έθνους και της πατρίδας.

Πρακτικές πληροφορίες:

Η αρχική αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) με την παρουσία στο ΚΕΠ του ενδιαφερόμενου (ο οποίος πρέπει να έχει την αστ. Του ταυτότητα) και κατόπιν δεύτερη έντυπη συμπληρωμένη αίτηση από τον αιτούντα προς το ΓΕΣ/ΔΙΣ Θαλού και Πιττακού 10, 10558 Αθήνα. Σ’ αυτήν την δεύτερη αίτηση θα συμπληρώσει, εκτός από τα άλλα, και τα στρατολογικά του στοιχεία (Στρατιωτικό Αριθμό, και το έτος που υπηρέτησε στην Κύπρο σε Πολεμική Περίοδο και σε “Ζώνη Πρόσω”.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button