ΕπιλεγμέναΛήμνος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημία του αείμνηστου ποιμενάρχη μας Μητροπολίτου Λήμνου κ΄ Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου. Βαρύτατο πένθος για το σύλλογο και τους ιεροψάλτες-μέλη καθώς ο μακαριστός, βάσει του καταστατικού μας, διατελούσε ως Μητροπολίτης Λήμνου κ΄ Αγίου Ευστρατίου, Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου των Ιεροψαλτών του νησιού μας. Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 στην έδρα του συλλόγου, κατά την οποία αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Καλεί να παραστούν σύσσωμα τα μέλη του συλλόγου και να ψάλλουν κατά την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού ποιμενάρχη μας.

2. Ο πρόεδρος και ο ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου να φέρουν το πένθος

3. Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του εκλιπόντος.

4. Να μεταβάλλει τον σκοπό της προγραμματισμένης μουσικής εκδήλωσης βυζαντινής μουσικής, η οποία θα πραγματοποιούνταν προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου μας κυρού Ιεροθέου στα πλαίσια των εορτασμών του πολιούχου Αγ. Σώζοντος στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 στο κινηματοθέατρο Μαρούλα. Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Σουφλίου κ΄ Ορεστιάδος, θα μετατραπεί σε μουσικολογικό και ψαλτικό μνημόσυνο, τιμώντας την μνήμη του Σεβαστού ποιμενάρχη μας για την σπουδαιότητα και την συμβολή του στην ψαλτική και την βυζαντινή μουσική παράδοση.

5. Το παρόν να δημοσιευτεί στο τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του συλλόγου προς ενημέρωση των μελών καθώς και να κοινοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου κ’ Αγίου Ευστρατίου.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Παντελεήμων Ζαφείρης

Πρόεδρος

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button