Ανακοινώσεις

Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: Πανελλαδική διάκρισή, Παγκοσμια συμμετοχή!

Αλλη μία μαθητική δημιουργία του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου ξεχώρισε πανελλαδικά και διακρίθηκε, αυτή τη φορά   στον διαγωνισμό Bravoschools με το σύνθημα: Oι Eνεργοί Πολίτες του αύριο, μας παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους Παγκόσμιους Στόχους, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το World’s Largest Lesson, το επίσημο πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΟΗΕ, σε συνέργεια με την UNICEF και την UNESCO.

Το ντοκιμαντέρ τεκμηρίωσης του σχολείου μας με τίτλο Οι ΜικροΜέγαλοι αποτελεί προϊόν της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και με αυτό το βραβείο ξεκινάει δυναμικά την πορεία του στους φετινούς μαθητικούς διαγωνισμούς οι οποίοι είχαν μετατεθεί χρονικά λόγω της πανδημίας. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο σύνδεσμος της ταινίας θα δημοσιευτεί όταν ολοκληρωθούν και οι τέσσερις διαγωνισμοί στους οποίους έχει αποσταλεί.

Τα θέματα της τοπικής ιστορίας δεν περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου ως εκ τούτου η δημιουργία ντοκιμαντέρ με ιστορικό περιεχόμενο προκαλεί τους μαθητές να αναζητήσουν γραπτές πηγές  και προφορικές μαρτυρίες ώστε να διερευνήσουν μεθοδικά το ιστορικό παρελθόν του νησιού τους και να συνθέσουν ομαδικά το έργο τους χρησιμοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία.

Αφιερώνουμε αυτή την ταινία στα παιδιά εκείνα που οι δύσκολες συνθήκες της ζωής τους τα αναγκάζουν να ωριμάσουν πρόωρα, που στους μικρούς τους ώμους σηκώνουν μεγάλα βάρη όμως συνεχίζουν να αγωνίζονται … στους μικρούς αλλά μεγάλους ήρωες της ζωής!

Λιβαδοχώρι , 7 Ιουνίου 2021

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button