ΕπιλεγμέναΛήμνος

Λημνος – Το Πλαγκτόν εξαφανίστηκε με τα 4 Μποφόρ. Αυτός ειναι ο κύκλος του !

Εξαφανίστηκε το φυτοπλαγκτόν απο τις παραλίες της Λήμνου.  Ηταν αρκετά τα 4 μποφόρ που έπνευσαν  χθες Κυριακή 27/6,  η αρχή ομως  έγινε από το Σάββατο το απόγευμα με ένα ξαφνικό και πολύ σύντομο μπουρίνι.

Σήμερα Δευτέρα, 28/6,  στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ , είχαμε τις μαρτυρίες ακροατών που μας ανέφεραν ότι στις παραλίες της περιοχής τους, από την Ανατολική Λήμνο, τον Κόλπο του Μουδρου και τις Δυτικές παραλίες,  δεν υπάρχει ούτε ίχνος απο το φυτοπλαγκτόν.

Ο παλιός Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Λήμνου,  Παναγιώτης  Μόσχος ,  μας επιβεβαίωσε και αυτός ότι το φυτοπλαγκτόν διαλύθηκε, όπως ηταν αναμενόμενο,  και δεν υπάρχει πια. Μας ειπε το εξης χαρακτηριστικό,  ο Παναγιώτης:

Ετσι γίνεται κάθε χρόνο με το πλαγκτόν, εμφανίζεται  λίγο πριν εξαφανιστεί !

Τι  σημαίνει αυτό; Το πλαγκτόν,  που είναι βασικο συστατικό της Θάλασσας και όπως είπαν ειδικοι επιστημονες  στην κατά τα αλλα άθλια δημοσιοποίηση του θέματος   απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, είναι “η αρχή της διατροφικής αλυσίδας στη Θάλασσα”  και για την φετινή παρουσία του  στις παραλίες της Λήμνου ότι “είναι θέμα ημερών για να εξαφανιστεί …”  Και αυτό έγινε !

Φέτος το φαινόμενο έγινε πιο αισθητό και έντονο γιατι είχαμε σειρά πολλών ημερών με άπνοια και υψηλή θερμοκρασία.  Αν ήταν αλλιώς ο καιρός,  με τον συνηθισμένο άνεμο του Αιγαίου,  το φυτοπλαγκτόν αφού έκλεισε τον Κύκλο του θα εξαφανιζόταν χωρίς να το αντιληφθεί κανείς.

Η  φωτογραφία ειναι  σημερινή 28/6 απο το Ρωμαίικο και τα νερά ηταν κρυστάλλινα!  Το ιδιο ηταν στα Ρηχά και παντού,  οπως μας ειπαν   Λιμενικοί με τους οποίους μιλήσαμε  χθες.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button