Επίκαιρα

Απόψε (9/10/21) ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής μας με την Γεωργία στο Μπατούμι

Απόψε (9/10/21) ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής μας με την Γεωργία στο Μπατούμι

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Η Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου παίζει απόψε ώρα 7 στο Μπατούμι της Γεωργίας έναν κρίσιμο αγώνα για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλου (Μουντιάλ). Το ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι OPEN TV.

Τον προηγούμενο μήνα έδωσε δύο αγώνες στον όμιλο. Ο πρώτος με την ισοπαλία στο Κόσοβο (1-1) ήταν μια απογοήτευση βάσει εμφάνισης αλλά και του σημείου που ήρθε, στις καθυστερήσεις του ματς. Ο δεύτερος ήταν μια πολύτιμη ανάσα η επικράτηση κόντρα στη Σουηδία (2-1), που αφενός κράτησε τον προπονητή Φαν’τ Σχιπ στον πάγκο, και αφετέρου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ακόμη στο κόλπο της διεκδίκησης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων που προκρίνονται.

Αυτονόητο πως για να διατηρηθεί εκεί, το αποψινό παιχνίδι στην Γεωργία λογίζεται ως must win, ώστε να πάει η Εθνική με τελείως διαφορετικές συνθήκες (βαθμολογικές, ψυχολογικές και δυναμικές) στον πρακτικά τελικό της ερχόμενης Τρίτης (12 Οκτωβρίου) στην Σουηδία.

 

Το σχόλιο του κόουτς Φαν’τ Σχιπ εν όψει της αποψινής αναμέτρησης είναι άκρως αισιόδοξο και θετικό:

«Τα πράγματα στην ομάδα είναι καλά. Είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε, προπονηθήκαμε καλά και ξέρουμε πως θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με την Σουηδία. Με την Γεωργία είχαμε προβλήματα στο προηγούμενο μας παιχνίδι και πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Είμαστε καλά πνευματικά και σωματικά και ανυπομονούμε για το παιχνίδι».

 

Σημαντικό το πλήγμα με την απουσία του Ζέκα (χαφ, παίζει στην Κοπεγχάγη), η σεζόν του οποίου ολοκληρώθηκε λόγω τραυματισμού πρόωρα.

Νοκ-άουτ τέθηκε και ο Παπαδόπουλος (στόπερ στον Ατρόμητο), αλλά και ο άρρωστος Διούδης (τερμ., Παναθηναϊκός), με τους Πούγγουρα, Αθανασιάδη να καλούνται στις θέσεις τους, αντίστοιχα.

Επέστρεψαν στην αποστολή οι Πέλκας (χαφ), Σταφυλίδης (αμ/κος.

Έτοιμοι, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, και οι Τζαβέλλας (στόπερ), Δουβίκας (φορ).

 

Η Ενδεκάδα που θα παίξει (3-4-1-2): Βλαχοδήμος – Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας – Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Τσιμίκας – Μπακασέτας – Μασούρας, Παυλίδης (Δουβίκας)

 

Η αποστολή της Ελλάδας
Τερματοφύλακες: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Αθανασιάδης (Σέριφ)
Αμυντικοί: Γιώργος Τζαβέλλας (ΑΕΚ), Κώστας Σταφυλίδης (Μπόχουμ), Αχιλλέας Πούγγουρας (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Γιαννούλης (Νόριτς), Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Παντελής Χατζηδιάκος (ΑΖ), Λεονάρντο Κούτρης (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Ντίνος Μαυροπάνος (Στουτγάρδη), Μανώλης Σάλιακας (ΠΑΣ Γιάννινα), Θανάσης Ανδρούτσος (Ολυμπιακός)
Μέσοι: Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Πέλκας (Φενερμπαχτσέ), Μανώλης Σιώπης (Τραμπζονσπόρ), Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Παναθηναϊκός), Τάσος Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Λημνιός (Τβέντε), Χρήστος Τζόλης (Νόριτς), Μάριος Βρουσάι (Ολυμπιακός)
Επιθετικοί: Βαγγέλης Παυλίδης (ΑΖ), Τάσος Δουβίκας (Ουτρέχτη)
Προπονητής: Τζον φαν’τ Σχιπ.

 

Απ΄την άλλη πλευρά η Γεωργία τον Σεπτέμβριο είχε δύο ήττες στον όμιλο, από Κόσοβο (0-1, εντός έδρας) και Ισπανία (0-4 εκτός) και μια τρίτη, «φιλική» από τη Βουλγαρία (εκτός), με 1-9 γκολ,

Προφανώς όχι θετικός απολογισμός, έφερε τον Γάλλο κόουτς Σανιόλ στα πρόθυρα της παραίτησης/απόλυσης.

Πάντως, κόντρα στα προγνωστικά, παρέμεινε τελικά στο πόστο του, χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι δεδομένη η μακροημέρευσή του. Ισα-ίσα που με ένα νέο κακό αποτέλεσμα κρίνεται η παραμονή του.

 

Παρ΄όλα αυτά, κι αυτός είναι αισιόδοξος, διότι με αυτόν στον πάγκο της Εθνικής Γεωργίας είχε αποσπάσει ισοπαλία με μάς 1-1 στην Θεσσαλονίκη. Δήλωσε μάλιστα:

 «Σε εκείνον τον αγώνα δείξαμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε. Η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή ομάδα, ατομική ποιότητα και παράδοση. Θεωρώ πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που βρεθήκαμε τον προηγούμενο μήνα και αυτό θα μας βοηθήσει. Είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε τον τρόπο να το κερδίσουμε».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button