Απόψεις

Το δέμα ειχε τη Λημνο μέσα !

Σταύρο μόλις έφτασε ! Ένα δέμα που το μέγεθος του δεν δείχνει περιεχόμενο Βιβλίου. Έκτος  αν είναι τα “απάντα” κάποιου συγγραφέα.

Ναι,  “Απάντα” είναι της Λημνιακής Διαλέκτου με συγγραφέα τον Σταύρο Τραγάρα !  Τόσο μέγεθος και ειναι  όχι για το Λεξικό  μιας εθνικής  γλώσσας  αλλά για την ντοπιολαλιά της Λήμνου. Μέγιστο έργο !

Το μέγεθος της τοπικής μας διαλεκτού,  στο έργο του Σταυρου Τραγάρα,   είναι τεράστιο και χρειάστηκαν 4 τόμοι για να  χωρέσει. Είναι  δουλειά πολλών ετών απο το Συγγραφέα  και γνώση του αντικείμενου απο έναν άνθρωπο που μεγάλωσε με αυτην την γλώσσα, και εχει αφιερωθεί σε αυτήν.  Αλλιώς αυτός ο πλούτος θα χανόταν απο την  τοπική,  και όχι μόνο,  Ιστορία.

Ήρθε το Δέμα που στάλθηκε προ μηνός, καθυστέρησε   απο το Ταχυδρομείο και ανησυχούσε ο αποστολέας και αδημονούσε ο παραλήπτης.

Το έχω το Δεμα δίπλα μου και το καμαρώνω ως δέμα.

θα τα ανοίξω  το μεσημέρι, τώρα κάνω εκπομπή,  για να  το χαρώ χωρίς βιασύνες , ή μήπως να το ανοίξω τώρα…  στον Αέρα του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ;  Αυτό θα κάνω !

Το Δεμα που εφθασε σε μένα είναι για τους ακροατές του Ραδιο Αλφα και στους Αναγνώστες της Εφημεριδας ΛΗΜΝΟΣ, της οποίας υπήρξε,  επι σειρά ετών,  συνεργάτης  ο Σταύρος Τραγάρας !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button