ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

340.000 € για αναβάθμιση κεντρικού δρόμου στον Κοντιά – Δήλωση Δημάρχου

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ –

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         Μύρινα, 30 Μαρτίου 2023

Υπογραφή σύμβασης για το έργο  αισθητικής αναβάθμισης κοινόχρηστου χώρου με τη δημιουργία προσβασιμότητας ΑμεΑ στον παραδοσιακό οικισμό του Κοντιά

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υπέγραψε την Τρίτη 28 Μαρτίου, σύμβαση με τον ανάδοχο για την εκτέλεση του έργου «Αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστου χώρου με τη δημιουργία προσβασιμότητας ΑμεΑ στον  παραδοσιακό οικισμό Κοντιά Λήμνου», ύψους 340.000 ευρώ.

Το έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020», τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, περιλαμβάνει την αισθητική αναβάθμιση οδού με τη δημιουργία προσβασιμότητας ΑμεΑ, από το Μνημείο Πεσόντων μέχρι το Δημοτικό Σχολείο, καθώς και την ανάδειξη του πηγαδιού σε διαμορφωμένο δημοτικό χώρο. Οι εργασίες θα γίνουν με σεβασμό στη φυσιογνωμία του παραδοσιακού οικισμού (χρήση κυβόλιθων, φωτισμός ίδιας μορφής κλπ.).  Με το εν λόγω έργο καθίσταται επίσης εφικτή η ασφαλής και απρόσκοπτη διέλευση από ΑμεΑ..

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν και συνεχίζονται σε οικισμούς του Δήμου μας και σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και η οικιστική και αισθητική αναβάθμιση, προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου ύψους 340.000 ευρώ στον οικισμό του Κοντιά. Το έργο αποσκοπεί στην αισθητική αναβάθμιση ενός από τους πιο όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού μας, καθώς και στη βελτίωση της προσβασιμότητάς του από τα ΑμεΑ».

LimnosNea.gr : Η φωτογραφία με εναν  εσωτερικό δρόμο  του Κοντιά ειναι του Σρτ. Λιαδέλη

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button