Ανακοινώσεις

Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια απο την Ι.Μ. Λημνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΗΜΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ – Μύρινα, 20 Οκτωβρίου 2022

« Περί λειτουργίας επιμορφωτικών προγραμμάτων
με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης »

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Λήμνου καί Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος ο Γ΄, στα πλαίσια της ποιμαντικής του μέριμνας και ευθύνης για την βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων, αφενός μεν των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, αφετέρου δε και των ενδιαφερομένων λαϊκών, συνεχίζει και φέτος την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επι-μορφώσεως (Ι. Π. Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο δίνει την δυνα-τότητα να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι, δωρεάν, σε μοριοδοτούμενα εξ’ αποστάσεως προγράμματα επιμορφώσεως, μέσα από την παροχή εκπαιδευτι-κών προγραμμάτων υψηλού επιπέδου, στα οποία διδάσκουν πανεπιστιστημια-κοί, ερευνητές καί εξειδικευμένα πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.
Η μόνη βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η δυνατότητα χρήσης υπο-λογιστή (ή τάμπλετ) με κάμερα και μικρόφωνο για σύνδεση στο διαδίκτυο.
Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων του Ι. Π. Ε. παρέχει βεβαίω-ση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης σε κληρικούς και δημοσίους υπαλλήλους με βάση το Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης στο δημόσιο τομέα (σύμφωνα με το άρθρο 64 του Ν. 4415/2016).
Η πρώτη φάση του Προγράμματος μπορεί να έχει ως θεματολογία μία εκ των παρακάτω τριών ενοτήτων που αφορά στην:

1) ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
2) ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ.
3) ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα σε απογευματινές ώρες, που έγκαιρα θα γνωστοποιούνται.
Η εκδήλωση συμμετοχής και ένταξης στο πρόγραμμα μπορεί να σταλεί στο email archkyralex@gmail.com εντός δέκα ημέρων από σήμερα στον υπεύθυνο του Προγράμματος, Αρχιμανδρίτη κ. Κύριλλο Αλεξανδρόπουλο.
Οταν ληφθούν τα αιτήματα των ενδιαφερομένων, θα τους σταλεί έντυπη αίτηση προς συμπλήρωση των απαιτουμένων προσωπικών τους στοιχείων.
LimnosNea.gr: Στη φωτογραφία το Μητροπολιτικό Μέγαρο Λημνου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button