Λήμνος

37 γόνιμα χρόνια εκπαιδευτικής και κοινωνικής Προσφοράς

Αθηνα Τζανέτου Γιαρμαδούρου :
Καλησπέρα μας, με αναμνήσεις.
Ημέρα αναμνήσεων η σημερινή καθώς το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς, σήμανε για μένα το τέλος μιας 37χρονης καριέρας, ενός κύκλου που κλείνει όπως τον φανταζόμουν. Κλείνει με υγεία και ανάμεσα σε ανθρώπους που μας ενώνουν σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού.
Πριν περίπου 37,5 χρόνια έφτασα ως «’Εκπαιδευτικός αναπληρώτρια» στο νησί, με μια βαλίτσα όνειρα και ένα καλό μου φίλο και κάπως έτσι άρχισε το συναρπαστικό ταξίδι μου στην Εκπαίδευση. Πρώτος σταθμός αυτού του ταξιδιού το σχολείο του Θάνους , η ομορφότερη εμπειρία, άνθρωποι με αξιοπρέπεια.
Αγάπησα το νησί, τους ανθρώπους ,ρίζωσα. Έφτιαξα τον κόσμο μου, την οικογένεια μου , με αγάπη και χαμόγελο στα εύκολα μα και στα δύσκολα. Οι θησαυροί μου, πλούσιοι σε αισθήματα και εικόνες, θα με ακολουθούν σε κάθε μου βήμα . Δίπλα μου θα είναι «Το αστέρι μου» να με συντροφεύει από ψηλά όπως πάντα .
Τα καμάρια μου προχωράνε στο νησί που αγαπώ ,τη Λήμνο, την πατρίδα μου,έχοντας ψηλά το κεφάλι. Οι άνθρωποι με αγάπησαν ,με αγκάλιασαν το ίδιο και οι συνάδελφοι που χρόνια με στηρίζουν. Από την αρχή, πάντα δίπλα μου κι ο καλός μου φίλος -αδελφός θα έλεγα-φύλακας και συνοδοιπόρος.
Κώστα, ξέρεις εσύ.
Κι όμως πέρασαν τόσα χρόνια στη Λήμνο, τη φιλτάτη, την πατρίδα της καρδιάς…
Έτσι,μετά από τρεις δεκαετίες και πλέον στην εκπαίδευση, έφθασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να την αποχωριστώ, κατακλυσμένη από μεγάλη συγκίνηση και πολλά άλλα ανάμεικτα συναισθήματα.
Οι μνήμες πολλές ,τα λόγια δύσκολα ,μα πρέπει να ειπωθούν τώρα που δεν θα αναμένω τον Σεπτέμβριο και το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για να οραματιστώ και να φανταστώ το καλύτερο που μπορώ να κάνω για τα παιδιά και το ταξίδι τους στο χώρο της μάθησης .
Από την έναρξη της εκπαιδευτικής μου διαδρομής αναζητούσα τρόπους ,λύσεις για να αισθανθώ τις ανάγκες των μαθητών μου ,να τους αφουγκραστώ ,για να μπορέσω να τους παρέχω ο,τι ομορφότερο είχαν φανταστεί στο δημόσιο σχολείο ,μη σκεφτόμενη χρόνο ,κούραση χρήματα αλλά με μοναδικό γνώμονα τα μάτια των μαθητών μου όταν ταξίδευαν μαζί μου .
Ο χαρακτήρας μου και η προσωπικότητα μου δεν μου επέτρεπαν ποτέ το λίγο αλλά το καλύτερο. Πάντα βαριόμουν την πεπατημένη ..δεν μου ταίριαζε .Γι αυτό άλλωστε στην εκπαιδευτική μου διαδρομή δεν εγκατέλειψα ποτέ τον ρομαντισμό και τον οραματισμό ,την ανακάλυψη μέσω των παιδιών. Με την αλήθεια μου προσπαθούσα να τα καθοδηγήσω στον κόσμο της γνώσης αλλά και της πραγματικότητας .
Σ’ αυτή τη μεγάλη διαδρομή υποστηριχτές μου υπήρξαν οι συνάδελφοι μου αλλά και οι προϊστάμενοι μου ,σύμβουλοι με ονοματεπώνυμο .
Συνεργάστηκα με διευθυντές εκπαίδευσης ,προϊσταμένους ,συμβούλους με σκοπό ένα δημόσιο σχολείο ευφάνταστο και δημιουργικό όπως εκείνο που κάθε γονέας επιθυμεί για το παιδί του.
Ξεκίνησα τη διοίκηση του σχολείου με φόβο αλλά είχα καθοδηγητή μου τον κ.Μουτζούρη τον οποίο θεωρώ μεγάλο σχολείο. Τον ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου …Ακολούθησαν κι άλλοι,όμως τα λόγια του ηχούν ακόμα και τώρα στα αυτιά μου …..
Θέλω να πιστεύω ότι και από της θέση της διευθύντριας ακολούθησα την οδό της δικαιοσύνης και της ισονομίας χωρίς ιδιοτέλεια και ερμηνεύοντας τις περισσότερες φορές το πνεύμα και όχι το γράμμα του νόμου και πάντα υπέρ των παιδιών και των εκλεκτών συναδέλφων που είχα κοντά μου .
Εκπροσώπησα άξια ,μαζί με την ομάδα μας , το 2οΔημοτικό Σχολείο Μύρινας σε εκδηλώσεις ,παιδαγωγικές πρωτοβουλίες ,σεμινάρια και πάντα με πρωτοποριακές ιδέες κερδίζοντας την εκτίμηση του κοινωνικού συνόλου αλλά και των ανωτέρων μας.
Υπάρχουν κι άλλα που θα ήθελα να γράψω για συναισθήματα ,σκέψεις ,εικόνες ,κλάματα ,χαρές ,τόμοι ολόκληροι .
Επειδή έμαθα πολύ καλά στην ζωή μου ότι είναι ύψιστη αρετή να αναγνωρίζεις και να τιμάς την αξία και συμβολή ανθρώπων που σε βοήθησαν ,δεν μπορώ να μην εκφράσω και τις ευχαριστίες μου ,σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας , γιατί πιστεύω ότι τα εύσημα στους ανθρώπους πρέπει να απονέμονται.
Επιτρέψτε μου, πρώτα και πάνω απ’ όλους να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, προς την διευθύντρια μας κ. Στρατάκη για την υποστήριξη και την βοήθεια που μας πρόσφερε για την λειτουργία της σχολικής μας μονάδας. Η συνεργασία μας ήταν πάντοτε άψογη στηριζόμενη στον σεβασμό και την αλληλοεκτίμηση έχοντας ως στόχο και σκοπό ένα δημιουργικό και σύγχρονο σχολείο με επίπεδο εκπαίδευσης που θα αποτελεί υπόδειγμα για το παιδί και το κοινωνικό σύνολο .Την ευχαριστώ θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε βοηθώντας με να επιλύω προβλήματα και να λαμβάνω δύσκολες αποφάσεις ,να με στηρίζει σε δύσκολες καταστάσεις χωρίς να με γνωρίζει προσωπικά αλλά κι εγώ να μην προσδοκώ ποτέ προσωπικά οφέλη και να λέω πάντα ελεύθερα την άποψη μου. Την ευχαριστώ για όσα μας πρόσφερε απλόχερα εξ αποστάσεως αλλά και διά ζώσης και προσδοκώ τα καλύτερα για εκείνη γιατί πιστεύω σ εκείνη ..
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σ’ όλους εσάς, τους συνεργάτες της διεύθυνσης για την στήριξη ,την συνεργασία και τις γνώσεις που μας προσφέρατε τόσα χρόνια .
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μου για την αγάπη τους και τη στήριξη ,η ομάδα μου καθώς και στους γονείς για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που συνεργάστηκα .Επίσης ,τις δημοτικές αρχές και υπαλλήλους που πάντα βοηθούσαν ,τη σχολική επιτροπή ,το σχολικό συμβούλιο ,τους συναδέλφους διευθυντές των άλλων σχολείων και φυσικά τα Μ.Μ.Ε
Κλείνοντας την σταδιοδρομία μου και ένα βήμα πριν την Ιθάκη μου ,σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να στηρίζω την εκπαίδευση και το 2ο Δημοτικό Μύρινας .
Με Εκτίμηση

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button