Απόψεις

ΠΑΜΕ : Απάντηση σε σχόλιο αναγνώστριας

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ

Προς

Ράδιο Άλφα

Απάντηση σε σχόλιο αναγνώστριας

Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την απάντησή μας σε σχόλιο αναγνώστριας κάτω από την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ με τίτλο «Αγώνας τάρα για την Προστασία του Λαού».

Πληροφορούμε την αναγνώστρια ότι :

  1. Το ΠΑΜΕ δεν ταυτίζεται με το ΚΚΕ. Το Π.Α.ΜΕ. (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) είναι Συνδικαλιστικό Μέτωπο. Είναι ανοιχτό, δημοκρατικό, ενωτικό και επιδιώκει να έχει στις γραμμές του τις πιο ζωντανές, αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Έχειπανελλαδικά χαρακτηριστικά και ρίχνει το βάρος του σε όλους, χωρίς εξαίρεση, τους χώρους και τους κλάδους παραγωγής, του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.

Ιδρύθηκε στις 3 Απρίλη 1999, από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή 230 πρωτοβάθμιων Σωματείων, 18 κλαδικών και περιφερειακών οργανώσεων και 2.500 εκλεγμένων συνδικαλιστών.

To 2016 πραγματοποίησε την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Στο ΠΑΜΕ συμμετέχουν τα πιο δραστήρια Συνδικάτα της Ελλάδας. Είναι εκείνες οι οργανώσεις που ακολουθούν τον ταξικό αγώνα και αγωνίζονται για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το ΠΑΜΕ, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, διαφύλαξε τον χαρακτήρα του σαν ένα ενιαίο, ταξικό συνδικαλιστικό μέτωπο, που συνενώνει αγωνιστές με διαφορετικές αφετηρίες, με διαφορετικές ιδεολογίες και πολιτικές διαδρομές.

Κοινή συμφωνία αυτών των δυνάμεων είναι να ακολουθούν τη γραμμή του Αγώνα, απέναντι στο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυβέρνηση. Να είναι αντίπαλοι στον Ιμπεριαλισμό και στους πολέμους του.

Στο ΠΑΜΕ συμμετέχουν κλαδικές Ομοσπονδίες εργατών, υπαλλήλων και συνταξιούχων, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια Σωματεία, εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη, Επιτροπές Αγώνα εργατοϋπαλλήλων και Συντονιστικές Επιτροπές.

  1. Το ΠΑΜΕ έχει πάρει θέση κατά των αναστολών εργασίας και των απολύσεων όχι μόνο των υγειονομικών, αλλά και όλων των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σας επισυνάπτουμε τη σχετική ανακοίνωση της 18-8-2021

Μύρινα 31-12-2021

LimnosNea.gr : Φωτογραφία Αρχείου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button