Απόψεις

Καμία ιδιωτικοποίηση του νερού – Δήλωση Αντ. Μαντζαβέλα, Λημνιού Υποψ. Βουλευτη ΣΥΡΙΖΑ

Αντώνης Μαντζαβέλας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΛΕΣΒΟΥ

Λήμνος, 21 Μαρτίου 2023

Προς : Μ.Μ.Ε Νομού Λέσβου

Δήλωση

Υπεράσπιση των κοινών αγαθών –

Σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο εκατοντάδων άρθρων, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά προάγγελο της ιδιωτικοποίησης του νερού, θεσμοθετεί την υποβάθμιση των ενεργειακών κοινοτήτων, περιέχει πλήθος διατάξεων εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας και των περιοχών Natura2000, παράλληλα με την νομοθέτηση πληθώρας φωτογραφικών διατάξεων και εξυπηρετήσεων.

Με το νομοσχέδιο αυτό επεκτείνονται οι αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία έχει πλέον τη δυνατότητα να συγχωνεύει ΔΕΥΑ, να τις αξιολογεί στη βάση οικονομικής βιωσιμότητας και προφανώς στο τέλος να προσαρμόζει την τιμολόγηση του νερού στη βάση των κανόνων της αγοράς. Ειδικότερα με το άρθρο 11 του νομοσχεδίου αντιμετωπίζεται το νερό ως εμπόρευμα, δίνοντας τη δυνατότητα σε «τρίτους» να το διαχειρίζονται μέσω συμβάσεων παραχώρησης.

Σε αυτό το πολυνομοσχέδιο υπάρχουν βέβαια, και πολλά άρθρα – εξυπηρετήσεις όπως για παράδειγμα η δυνατότητα δόμησης στη ζώνη αιγιαλού-παραλίας, η διεύρυνση ορίων οικισμών με αποφάσεις Υπουργού και όχι με ΠΔ, η χωροθέτηση εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλντέρα της Σαντορίνης και άλλα τέτοια!

ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΓΑΘΑ – ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button