Ανακοινώσεις

3η Πρόσκληση για την υποβολή ένταξης στο υπομέτρο 6.1 Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ  – Μυτιλήνη, 22  Νοεμβρίου  2021

«3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022»

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου ανακοίνωσε με δελτίο τύπου της 17ης Νοεμβρίου 2021 την 3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα σχετικά με την κατανομή των κονδυλίων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που αφορούν στην 3η πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1. «Εγκατάσταση των Νέων Γεωργών» δήλωσε τα εξής:

 

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το εύφορο έδαφος, το μεσογειακό κλίμα, τη βιοποικιλότητα, το μεράκι των ανθρώπων μας, έχει όλα τα συστατικά ούτως ώστε ο Πρωτογενής Τομέας να γίνει ο βατήρας για την εκτίναξη της ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο.

Η ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα κατά γενική ομολογία αποτελεί εγγύηση για την πρόοδο, την αυτάρκεια και την οικονομική ευμάρεια της νησιωτικής Περιφέρειας μας.

Ένας από τους βασικούς  στόχους  της Περιφερειακής πολιτικής, της νυν Περιφερειακής Αρχής και από τον οποίο δεν αποκλίνουμε.

 

H Περιφέρεια μας, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως αγροτική Περιφέρεια αφού  συγκαταλέγεται στις Περιφέρειες της Ελλάδος όπου το περιφερειακό ΑΕΠ βασίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον Πρωτογενή Τομέα. Η αρχική κατανομή των 19.000.000 ευρώ,  στο υπομέτρο 6.1, για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κρίνουμε ότι  λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που σχετίζονται με τη νησιωτικότητα, τη γεωγραφική κατανομή, το μεταναστευτικό  και την πανδημία  πρέπει να αναθεωρηθεί.

Η Περιφέρεια μας  δύναται αν όχι επιβάλλεται  να «ευνοηθεί» γι’ αυτό και «απαιτήσαμε» στη Β΄ Κατανομή την εκροή επιπλέον κεφαλαίων.

Ζητήσαμε και ζητάμε  την αύξηση των κονδυλίων του Υπομέτρου Εγκατάσταση Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022, έτσι ώστε να υπάρχει μία δίκαιη κατανομή ποσών που να ανταποκρίνεται στους σκοπούς και στόχους του, δίνοντας έτσι λύση σε όλες τις τυχόν αδικίες και ταυτόχρονα συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πραγματική ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας και στη μετέπειτα δημογραφική ανάκαμψη των ακριτικών περιοχών της.

 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι παρατηρείτε έντονο ενδιαφέρον και διάθεση  από τους νέους που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Βόρειο Αιγαίο όχι μόνο να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή αλλά  και να επενδύσουν σε αυτήν. Παράγοντες που  δικαιολογούν ή καλύτερα επιβάλλουν  την «απαίτηση» μας.

Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε για την περιοχή ευθύνης μας το μέγιστο δυνατό αποσκοπώντας στην αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων των νησιών μας, των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα.

 *Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  που αφορά στην 3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022. Η ανακοίνωση αφορά στους ενδιαφερόμενους σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button