Περιοδικό

Τα φαγητά της μαμάς

Τα φαγητά της μαμάς

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Η αλήθεια είναι ότι οι μανάδες και οι γιαγιάδες μας μαγείρευαν πιο νόστιμα φαγητά. Ίσως επειδή τα υλικά και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούσαν ήταν πιο αγνά, χωρίς συντηρητικά, χωρίς ορμόνες, χωρίς λιπάσματα, χωρίς χημικά βελτιωτικά γεύσης. Ίσως επειδή είχαν υπομονή να μαγειρεύουν με τις ώρες, π.χ. παστίτσιο, μουσακά, ιμάμ μπαϊλντί, γεμιστά, ντολμαδάκια, πίτες με φύλλο που άνοιγαν οι ίδιες.

Σήμερα οι νοικοκυρές δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε διάθεση να παιδεύονται με το μαγείρεμα. Γι’ αυτό έχουμε τόσα πολλά φάστφουντ, ντελιβεράδικα, γυράδικα και πιτσαρίες.

 

Ήταν ένα νιόπαντρο ζευγάρι και ο άντρας συνέχεια παραπονιόταν στη γυναίκα του για το φαγητό που αυτή είχε μαγειρέψει ότι δεν ήταν νόστιμο. Συνέχεια έλεγε,

– Δεν είναι όπως της μαμάς μου…

Μια μέρα η γυναίκα του ξεχάστηκε και το φαγητό κάηκε. Τότε αυτός ενθουσιασμένος φώναξε,

– Μπράβο ρε γυναίκα! Επιτέλους! Καιρό είχα να φάω τέτοιο νόστιμο φαγητό. Ήταν όπως της μαμάς μου! …

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button