Περιοδικό

Μηνύματα,  διαδικτυακό σεξ,  αλήθειες και  ψέματα

Μηνύματα,  διαδικτυακό σεξ,  αλήθειες και  ψέματα

Γράφει η Χριστινα Κάβουρα

Όταν είχε ανακαλυφθεί …. το τηλέφωνο στη Λήμνο, ψάχναμε για τηλέφωνο να φλερτάρουμε και να κάνουμε φάρσες.  Όμως και οι περισσότερες φάρσες είχαν  στοιχεία ερωτισμού !  Είχε πέσει ένας χαρούμενος πανικός με αυτή την καινούργια  συσκευή, που η γιαγιά μου  αφηρημένη όπως πάντα και μπλεγμένη με τις καινούργιες  συσκευές του σπιτιού  που δεν είχε  συνηθίσει ή και δεν ήθελε να συνηθίσει,  έλεγε : Τρέχα χτυπά το …. Ψυγείο !

Μας άρεσε να μιλάμε, να επικοινωνούμε, να εξωτερικευόμαστε.

Μένω κατάπληκτη με τα σημερινά παιδιά, με τους σημερινούς εφήβους που μάλλον σιχαίνονται να μιλάνε  μεταξύ τους και ανταλλάσουν μηνύματα.  Πολλές  οι πλατφόρμες μηνυμάτων  όπου οι ερωτευμένοι στέλνουν στους αγαπημένους τους … αρκουδίτσες που κλάνουν καρδούλες !  Νομίζω ότι το βρίσκω γελοίο αλλά δεν υπάρχουν γελοιότητες στον έρωτα, μόνο που δεν καταλαβαίνω  αυτήν την ερωτική επικοινωνία !

Και με τα πολλά, γιατί αν ήταν η ζήλεια ψώρα θα κόλλαγε όλη η χώρα, κολλήσαμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και ανταλλάσουμε πρωϊνές καλημέρες  στέλνοντας …. Φατσούλες γελαστές  ή  εκνευρισμένες, χαζές εικόνες  ή ότι άλλο  ανάλογο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο !

Εποχή της πληροφόρησης, της παραπληροφόρησης, της υπερπληροφόρησης,  εποχή μιας υπερτιμημένης επικοινωνίας που τελικά  δεν υπάρχει όπως υπήρχε ανάμεσα στα άτομα, εποχή μιας χειρότερης μοναξιάς !

Πως θα λυθούν τα όποια προβλήματα αν δεν μιλάμε ? Τι να πεις σε ένα μήνυμα ?

Η επικοινωνία όπως την ξέραμε είναι βοήθεια στην ψυχολογία μας,  στήριξη σε δυσκολίες της καθημερινότητάς μας, ο άνθρωπος θέλει να επικοινωνήσει και την χαρά και την λύπη του.  Eίναι κοινωνικό ον και δεν μπορεί να υπάρχει μόνος του. Χρειάζεται να αστειευτεί,  να εξωτερικευθεί,  να γελάσει !  Σπάνια γελάμε μόνοι μας !!!

 

Βλέπω τον εγγονό μου που σπουδάζει πληροφορική, που είναι καθισμένος μόνιμα μπροστά σε ένα κομπιούτερ,  που απεχθάνεται το τηλέφωνο αλλά διαβάζει τα μηνύματα !

Τώρα πως φλερτάρει μέσω μηνυμάτων δεν το αντιλαμβάνομαι πλήρως !

 

Ο πλανήτης πέρασε την εποχή της Γεωργικής Επανάστασης, της Βιομηχανικής Επανάστασης, τώρα περνάμε την εποχή της Επανάστασης της Πληροφορικής ! Αλλάζουν οι εποχές και απ ότι βλέπω περιέργως   προσαρμοζόμαστε όλοι εύκολα και γρήγορα στην εποχή μας !

Τώρα ούτε καν θυμόμαστε την εποχή  μας προ κινητών, τη ραγδαία άνοδο της ψηφιακής τεχνολογίας σε ελάχιστο χρόνο, την άμεση προσαρμοστικότητά μας σε κάτι τόσο καινούργιο. Παλιότερα δύσκολα άλλαζαν τα πράγματα και οι καταστάσεις και χρειαζόταν χρόνο  αποδοχής και προσαρμογής κάτι που δεν συμβαίνει πια αφού όλοι τρέχουμε να μάθουμε και να προλάβουμε πράγματα, δεν ξέρω  αν στο τέλος πάρουμε τον …. Κότινο της νίκης και τι κότινος θα είναι αυτός !

Όταν έπιασα εργασία σε πολυεθνική, το τότε, το κομπιούτερ της Εταιρείας έπιανε μόνο του ένα δωμάτιο, χρειαζόταν ψύξη, και στο τέλος του μήνα  τα …. Έπαιζε !  Τώρα και το κινητό μας είναι ένα μικρό κομπιούτερ !

Έμεινα κατάπληκτη, όταν μια φίλη μεγάλης ηλικίας μου ζήτησε ένα τηλέφωνο. Περίμενε της λέω να το βρω ! Δεν χρειάζεται μου απαντά, στείλτο μου στο Viper , και εκεί έμεινα κατάπληκτη !

Όμως όλα έχουν ένα τίμημα  κάποτε σκληρό ! Πολλές οι απάτες που γίνονται ήδη μέσω της πληροφορικής, ιδιαίτερα για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα μαζί της, που δεν μπορούν να φαντασθούν το μέγεθος της απάτης και  … αδειάζουν οι Τραπεζικοί Λογαριασμοί των !

Τώρα που πλησιάζουμε  στην τεχνητή Νοημοσύνη,  δεν θέλω ούτε να το φαντασθώ τι θα γίνεται και πόσους τρόπους πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας – το ήδη κουρασμένο από τα διάφορα PIN –  για να αμυνόμαστε !

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button