ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

5 χρονια φιλιας και συνεργασίας του Γυμνασίου Μουδρου με αντίστοιχο της Αυστραλίας

5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» συναντήθηκαν τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου διαδικτυακά με το συνεργαζόμενο αδελφοποιημένο σχολείο Greek Orthodox Community of Dandenong & Districts Greek School . Μια στενή φιλία και συνεργασία που κρατάει χρόνια και ενισχύει τους δεσμούς της γενέτειρας με τους ομογενείς της Αυστραλίας που προσπαθούν ακούραστα μετά από 2 ή και 3 γενιές να διατηρήσουν ζωντανή την ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό. Η συνάντησή μας ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Εντυπωσιακές οι πληροφορίες και η παρουσίαση των Αυστραλών μαθητών για μια άγνωστη ιστορία και το ρόλο ενός Αυστραλού στην ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου παρουσίασαν με τη σειρά τους ένα σύντομο χρονικό του πολέμου και αναφέρθηκαν στη Γερμανική κατοχή στο νησί της Λήμνου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με νότες και με τη συγκινητική συνεύρεση των μαθητών και μαθητριών των δύο ηπείρων στον Εθνικό μας Ύμνο.

Παραθέτουμε μήνυμα από τη σελίδα στο Facebook που ελληνικού σχολείου του Dandenong.

“Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου «Άργύριος Μοσχίδης» που μας δίνουν την ευκαιρία να επικοινωνούμε με τη γενέτειρα και να γεύονται τα παιδιά μας εδώ, δεύτερης και τρίτης γενιάς, «τον ασβέστη και την αλμύρα της γλυκιάς πατρίδας».”

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button