Λήμνος

500.000 € ΓΙΑ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ… ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!

500.000 € ΓΙΑ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ... ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!

  Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

500 χιλ. ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λήμνου

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου  «Βελτίωση οδικής ασφάλειας σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου Λήμνου».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι 6 μήνες.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων, δηλαδή επεμβάσεων μικρής και σε περιπτώσεις μεσαίας κλίμακας σε τμήματα και θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας.

Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις αφορούν κυρίως σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας.

Επίσης, τοπικά, προβλέπεται συμπλήρωση-ανακατασκευή της υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθηρή, καθαρισμός-μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα).

 Η Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους για να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο της Λήμνου. Με το έργο που ξεκινάει άμεσα και που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, θα γίνουν εργασίες νέας οδοστρωσίας σε συγκεκριμένα σημεία, διαγράμμισης και σήμανσης, ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και η μετακίνηση να γίνεται ευκολότερα και ασφαλέστερα».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button