Περιοδικό

8  Μαΐου 2023 – Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου

  8  Μαΐου 2023 –   Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου                                           

Γραφει   ο  Θεόδωρος Ι. Μπαβέας                                                                                                

Η 8η Μαΐου 1828 είναι η ημέρα  της γέννησης του θεμελιωτή αυτού του Παγκόσμιου εθελοντικού κινήματος του Ερρίκου Ντυνάν ώστε η ανθρωπότητα να αποτίνει φόρο τιμής στο μεγάλο εμπνευστή και δημιουργό αυτού του εθελοντικού κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς ημισελήνου Η 8η Μαΐου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη σε παγκόσμιο επίπεδο σε δυο σημαντικές κοινωνικές εθελοντικές δραστηριότητες οι οποίες  έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, την Παγκόσμια ημέρα Μεσογειακής αναιμίας και του Ερυθρού Σταυρού οι οποίες   υπηρετούν τις πιο μεγαλειώδεις και πανανθρώπινες αξίες του Εθελοντισμού, της προσφοράς και της Εθελοντικής αιμοδοσίας

Η παγκόσμια κοινότητα τιμά σήμερα όλους εκείνους που πιστεύουν και εργάζονται προσφέροντας ανιδιοτελώς και ακούραστα στο παγκόσμιο αυτό εθελοντικό κίνημα.

Είναι αυτοί οι οποίοι  στέλνουν μήνυμα στη παγκόσμια κοινότητα  με βάση το σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές ειρηνικών σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ των λαών  γιατί πιστεύουν στις  αξίες του ανθρωπισμού, της ανεξαρτησίας,  της αμεροληψίας, της ενότητα, της παγκοσμιότητας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της φιλανθρωπίας και της προσφοράς, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας και  πολιτεύματος. Τιμούμε αυτές τις εθελοντικές ομάδες που καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες σε ολόκληρο τον κόσμο για τη βοήθεια και την ανακούφιση των συνανθρώπων μας από τις αρρώστιες, τους λοιμούς, τις φυσικές και πολεμικές καταστροφές όπως τις  ζούμε αυτή την περίοδο στο πλανήτη μας . Τέλος ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  έχει  προσφέρει τα μέγιστα στους σεισμούς της Τουρκίας και στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη συμμετοχή και τη προσφορά όλων των Ελλήνων εθελοντών υπό την καθοδήγηση του αξιότιμου προέδρου   κ. Αυγερινού και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίοι αυτή την ημέρα αποφάσισαν να διοργανώσουν μεγάλη εκδήλωση στο Περιστύλιο του Ζαππείου για να τιμήσουν και να  βραβεύσουν  εθελοντές και δωρητές.

Τιμή και δόξα στο Παγκόσμιο εθελοντικό κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου. Οι εθελοντές ζουν για να προσφέρουν αγάπη, αλληλεγγύη,  συμπαράσταση και ηθικά και υλικά αγαθά σε όλους τους ανθρώπους πάντα ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος και πολιτικών πεποιθήσεων. Όμως ο εθελοντισμός δεν έχει σχέση με τον ατομισμό, με αντιπαλότητες, προστριβές, διχόνοια, κουτσομπολιό και υποκρισία. Αυτό το Παγκόσμιο Εθελοντικό Κίνημα είναι τόσο μεγάλο και τόσο δυνατό που έχει καταξιωθεί στις καρδιές των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη Είμαι υπερήφανος γιατί είμαι εθελοντής και γιατί  το Περιφερειακό τμήμα της Λήμνου προσφέρει σημαντικό έργο και συνεχώς  μεγαλώνει από εθελοντές και εθελόντριες και γι αυτό συγχαίρω το Δ. Σ  και τους. εθελοντές και τις. εθελόντριες. στο νησί μας

Ας ενωθούμε όλοι λοιπόν οι Εθελοντές και οι υποστηρικτές αυτής της ανθρωπιστικής δράσης  τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και να  υπηρετήσουμε τις αρχές του Εθελοντισμού για  ένα κόσμο καλύτερο και ανθρώπινο!!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button