2024
Περιοδικό

Αφιέρωμα: Κολοκυθόπιτα Λημνου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΕΚ (ΠΡΩΗΝ ΙΕΚ) ΛΗΜΝΟΥ :

“ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΛΗΜΝΟΥ”
(ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Η Διεύθυνση της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ) Λήμνου έχοντας ως στόχο την εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά, την εξωστρέφεια, τη σύνδεση της Σχολής με την κοινωνία και την Αγορά εργασίας και θέλοντας να προβάλει και να αναδείξει την υπέροχη γαστρονομική παράδοση της Λήμνου, φέτος όπως και πέρυσι, προχώρησε στη δημιουργία σειράς βίντεο “ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ” με παρασκευές τοπικών εδεσμάτων.
Τα βίντεο δημοσιεύονται στο νέο Κανάλι της ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) ΛΗΜΝΟΥ στο YouTube στο παρακάτω σύνδεσμο:
https://youtube.com/@user-lh2go7ir8s?si=jQ_xpbotGXQZ0UvS
Στα 6 προηγούμενα βίντεο η Διευθύντρια της Σχολής κα Ιουλία Λυγδά, ο Σεφ-Εκπαιδευτής κ. Ηλίας Κελεμένης με τους σπουδαστές του Τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας Σεφ της Σ.Α.Ε.Κ. ΛΗΜΝΟΥ μας παρουσίασαν την προετοιμασία και τον τρόπο παρασκευής:
1. Των χειροποίητων ζυμαρικών ΒΑΛΑΝΕΣ ΛΗΜΝΟΥ.
2. Του φημισμένου και βραβευμένου τυριού ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ.
3. Του παραδοσιακού φαγητού της Λήμνου, “ΚΑΣΠΑΚΙΝΟ”.
4. Των παραδοσιακών Λημνιών χειροποίητων ζυμαρικών, τα φημισμένα ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ.
Και των ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΩΝ, ή αλλιώς φλωμαρόπιτες, διότι τις φτιάχνουν οι νοικοκυρές την ίδια μέρα μετά την παρασκευή των φλωμαριών με την ίδια ζύμη.
5. Των πασχαλινών, παραδοσιακών κουλουριών και κουλούρων με κόκκινα αυγά.
6. Των γλυκών του γάμου, ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, όπως τα έφτιαχναν οι νοικοκυρές στη ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ .
Σήμερα μας παρουσιάζουν το 7ο βίντεο: την προετοιμασία και τον τρόπο παρασκευής για την παραδοσιακή, χειροποίητη ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΛΗΜΝΟΥ με κόκκινο κολοκύθι.
Την έφτιαξαν και με τους 2 τρόπους:
Με χειροποίητο φύλλο που άνοιξαν οι μάγειρες με τον πλάστη και με την μηχανή.
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο:

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button