ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Αύξηση απο πέρσι των επιβατών, όμως … (διαβάστε νούμερα και ποσοστά)

Ήταν αναμενόμενο  μετά το περσινό σοκ από τα “πρωτοφανήτικα”   μέτρα για τον  κορονοϊο,   φέτος να πάνε καλύτερα οι αφίξεις επιβατών .

Το Λιμεναρχείο Μύρινας ανακοίνωσε τις αφίξεις για τον Ιουνιο 2021 και μάλιστα σε μια λίστα  με τα προηγούμενα χρόνια οπότε εύκολα μπορούμε να βγάλουμε κάποια αρχικά συμπεράσματα.

Για να μην απομονώσουμε τη φετινή και περσινή χρονιά,   παραθέτουμε τις αφίξεις και  μιας κανονικής χωρίς καραντίνες,   του 2019 που τον Ιούνιο είχαμε  9.814 αφίξεις, αριθμό ρεκόρ όλων των εποχών !

Πέρσι πέσαμε στις 6.024 αφίξεις σε ποσοστά πτώση κατά 39%  !

Φέτος, τον Ιούνη του 2021,  οι αφίξεις ήταν 7.175 – αύξηση από πέρσι 19% , αρκετά όμως μια κάτω  από το 2019.

Ο φετινός αριθμός αφίξεων είναι στο επίπεδο του 2016 που είχαμε 7.112. Τότε,  το 2016,  ειχε αρχίσει όλους τους μήνες του καλοκαιρού μια αλματώδης αύξηση επιβατών για να φθάσει το 19  σε ένα μεγάλο ρεκόρ.

Αν  τώρα η φετινή άνοδος των αφίξεων μπορεί να οδηγηση σε κάποια συμπεράσματα για τους επόμενους  Ιουλιο και Αύγουστο και έχουμε αύξηση  από περσι κατά 20% , καλοδεχούμενη είναι,  όπως  κάθε αύξηση.

Ευχαριστούμε το Λιμεναρχείο Μύρινας,  που με την ανακοίνωση της επιβατικής κίνησης μας  δινει τη δυνατότητα να βασιζόμαστε σε αριθμούς για την τουριστική κίνηση της Λήμνου.

Η φωτογραφία ειναι Αρχειου απο τον Ιούλιο του 2018. Άλλα χρόνια!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button